EAST MAG
Zdroj foto: Shutterstock

Accace a ZAKA založili nový akcelerátor AceON pre technologické startupy

Založiť si firmu v dnešnej dobe nie je náročné. Stačí vám na to zopár dní a trpezlivosť. To, čo preskúša váš biznis prichádza až v momente, keď zistíte, že vám chýba dodatočný kapitál na vývoj produktu, skúsenosti či prístup k informáciám. Práve z tohto dôvodu sa rozhodli spojiť svoje dlhoročné skúsenosti dve firmy, poradenská spoločnosť Accace a rodinný VC office ZAKA a založili tak nový akcelerátor AceON s medzinárodným presahom.

Program bude tento rok otvorený pre vizionárov a inovátorov z Českej republiky a Slovenska, nasledujúce roky budú pribúdať ďalšie európske krajiny, v ktorých chce AceON podporiť lokálne talenty a posunúť ich na globálnu startupovú scénu. Tvorba medzinárodnej komunity je jednou z misií akcelerátora, keďže kontakty sú esenciálne pre úspech každého startupu, ktorý chce operovať na viacerých trhoch.

REKLAMA

Dobrou správou je, že na zapojenie do AceON je potrebné mať minimálne dobrý nápad, keďže sa zameriava na startupy vo fáze idea a pre-seed. Ďalšie kroky, ako je často náročný vývoj produktu, získanie základného know-how ako funguje startupový ekosystém, či oslovenie investora, urobia budúci zakladatelia s pomocou akcelerátora. Nevyhnutnou súčasťou osobnosti ideálneho budúceho foundera však musí byť aj odvaha začať, vytrvalosť a proaktivita ísť krok po kroku neustále ďalej a najmä schopnosť prekonať strach zo zlyhania. S tým bojujú mnohí a bráni im to v rozvoji neraz veľmi kvalitného nápadu a potenciálne úspešný startup tak ani nemusí uzrieť svetlo sveta. Tomu chce AceON zabrániť a poskytnúť všestrannú podporu startupistom. 

AceON sa zameriava na akceleráciu technologických a softvérových nápadov a startupov, ktoré majú potenciál rásť vysokou rýchlosťou a sú škálovateľné. Zapojiť sa môžu do 2 typov programov a to je jarný Pre-accelerator a jesenný Accelerator. Cieľom je intenzívne vzdelávať talentovaných ľudí na workshopoch v podnikateľských témach a o spolupráci s investormi a investičnými fondami pre získanie kapitálu. Navyše môžu účastníci programov využiť aj individuálny alebo skupinový mentoring s expertmi ako Peter Pašek, Andrej Petrus, Slavo Tuleja, Viktor Štefaňák či Ivana Halpert.

Rozdiel medzi jarným a jesenným programom je najmä jeho priebeh, obsah a benefity. Jarný 1,5-mesačný Pre-accelerator bude najmä o vzdelávaní a workshopoch spojených s mentoringom, do ktorého bude prijatých približne 10 tímov a predstavovať bude intenzívnu prípravu pevných základov startupu a ľudí, ktorí na ňom pracujú. Obsah programu v jesennom 3-mesačnom programe bude založený najmä na 1:1 mentoringu, networkingu a podpory na základe individuálnych potrieb, napríklad pomoc pri dokončení MVP. Do jesenného kola bude prijatých maximálne 5 startupov na základe viacerých kritérií založených na potenciáli úspešnosti na globálnom trhu, škálovateľnosti či skúsenostiach a zručnostiach členov tímu. Vstup do jesenného kola nie je podmienený účasťou v jarnom programe, avšak v prípade veľkého potenciálu môžu startupy dostať automaticky miesto.

O tom, že do akcelerátora sa oplatí prihlásiť svedčia aj predchádzajúce skúsenosti zakladateľov AceON. Obaja partneri majú dlhodobé skúsenosti s podporou startupov. Accace viedol posledné 3 roky vlastný akcelerátor #accacelife, v ktorom pomohli aj dnes už známym firmám ako DNA ERA alebo Glycanostics a ZAKA má v portfóliu niekoľko desiatok investícií po celom svete. Spoločne pozývajú každého s nápadom alebo s prototypom prihlásiť sa do 31. marca do jarného programu a vyskúšať svoju šancu stať sa startupovou hviezdou.

tlačová správa

Pridajte komentár