EAST MAG
Zdroj foto: Bart.sk

Nový formát podujatia Frontend Masters prinesie praktické ukážky vývoja s GraphQL

Košická programátorská komunita sa po dlhšej dobe môže tešiť na ďalší diel úspešného podujatia Frontend Masters! Tentokrát to však bude iné. Event má nový formát – len naživo, nový priestor aj novú štruktúru. Namiesto prednášok o samotnej technológii si spíkri pripravili reálne príklady z jej využitia pri vývoji aplikácie pre Moris Slovakia. O čom to teda celé bude? GraphQL! 

Už dlhšie sme vnímali výhody, ktoré dopytovací jazyk GraphQL prináša. Pri analýze pre nový projekt, aplikáciu na požičiavanie áut pre Moris Slovakia, sme si ho preto poriadne preštudovali a povedali si, že mu dáme šancu. „Zapáčil sa nám prístup k modelom, ktorý GraphQL má. Navyše, keďže sme sa rozhodli využiť aj platformu Apollo GraphOS, ďalšia super vec bola, že spolu s API nám vzniklo aj webové rozhranie. Automaticky sme tak získali vygenerovanú interaktívnu dokumentáciu,“  vysvetľuje motiváciu vývojár Ady, ktorý bude na podujatí prednášať. 

Zdroj foto: Bart.sk

„Ja osobne, ako milovník TypeScriptu, musím dodať, že GraphQL ma oslovil aj tým, že má svoj generátor, ktorý z modelov a schém vytvorí všetky typy. Či už na frontende, alebo v API, je to o starosť menej. Navyše máte záruku, že typy sa budú na API a FE zhodovať,“ dodáva programátor spokojne.

Ako sme pretavili všetky výhody technológie GraphQL do funkčného projektu, ale aj na čom sa nám podarilo popáliť, sa dozviete už stredu, 22. marca o 17:00 hod. v Technicom-e. Vítaní sú začiatočníci i pokročilí programátori. Vstup je zdarma! Event na facebooku.

bart.sk

Už viac ako 25 rokov vytvárame digitálne produkty v oblasti zdravia, športu a e-commerce. Vyvíjame moderné riešenia, ktoré zlepšujú kvalitu nášho života. Objavujeme nekonečné možnosti v online priestore, vychádzame z dlhoročných skúseností a spoločne tvoríme produkty, ktoré reagujú na potreby našich klientov, a to s ohľadom na ich rast a prosperitu. Pôsobíme v Košiciach a s viac ako 50 členným tímom ponúkame služby v oblasti dizajnu, e-commerce implementácie, agilného vývoja a kontinuálnej podpory.

Viac info na bart.sk

Pridajte komentár