EAST MAG

Každý vie byť užitočný

Spojená škola, Opatovská cesta 101, Košice a Knižnica pre mládež mesta Košice začiatkom roka spoločne otvorili projekt Každý vie byť užitočný. Jeho pilotným podujatím bol zábavný kvíz o meste Košice pri príležitosti dňa ich oslobodenia (19. 1. 1945). „Toto ukážkové podujatie bolo určené ešte nám, zamestnancom Knižnice pre mládež mesta Košice, tie ďalšie už ale budú žiaci spojenej školy realizovať pre detské kolektívy košických základných škôl,“ informuje riaditeľka knižnice Kamila Prextová.

Cieľom projektu je poskytnúť mladým ľuďom s telesným postihnutím priestor k prezentácii svojich zručností pri tvorbe verejných podujatí. „Škola chce týmito verejnými aktivitami upevniť v žiakoch hodnotu každej ľudskej bytosti a presvedčenie, že každý z nás vie byť užitočný a to aj napriek hendikepu,“ hovorí ďalej Kamila Prextová s tým, že najbližšou  spoločnou aktivitou je práve deň otvorených dverí, ktorý prezradí viac o tom ako Spojená škola na Opatovskej ceste 101 funguje. „Zámerom vedenia školy je prostredníctvom informačnej prezentácie poinformovať návštevníkov o projektoch tejto školy, o jej žiakoch, či hodnotách.“

Aktivita bude prebiehať v pobočke LitPark na Kukučínovej 2, Košice dňa 16. februára 2023 o 10.00 hod. a je určená riaditeľom škôl, výchovným poradcom, rodičom a rovnako žiakom košických škôl, ktorí tak budú môcť nahliadnuť do informatívnych materiálov o škole, porozprávať sa so žiakmi jednotlivých tried a oboznámiť sa so zaujímavými učebnými pomôckami, ktorými táto škola disponuje.

tlačová správa

Pridajte komentár