EAST MAG
Zdroj foto: Knižnica pre mládež mesta Košice

Košickí knihomilovia si môžu dať knižné rande naslepo a tiež sa podeliť o nepotrebné knihy

Knižnica pre mládež mesta Košice vyhlasuje tradičnú valentínsku zbierku kníh a do pobočky LitPark pozýva všetkých milovníkov kníh na netradičné knižné rande.

Milujete knihy, potom nie je čo riešiť

Aj tento rok má košická knižnica vo svojej pobočke LitPark pripravené rande s knihou naslepo. „Presne na Valentína, 14. februára 2023 budú v LitParku pripravené zamilované balíčky, do ktorých naše knihovníčky i tentokrát ukryjú náhodné knižné tituly. Možno to nebude presne to, po čom čitateľ inokedy siahne, no o to nám ide. Vieme, že to môže dopadnúť akokoľvek. Rovnako ako v láske, buď dobre, alebo ani nie. Kto ale nevyskúša, nedozviete sa. Skúste tomu dať šancu a môže byť z toho nakoniec celkom pekný čitateľský zážitok, ktorý vám navyše rozšíri čitateľské obzory,“ nabáda na mačku vo vreci Kamila Prextová s tým, že počet balíčkov je obmedzený, preto netreba váhať príliš dlho. „Ponuka platí len do vyčerpania zásob a nebudeme ju už dopĺňať.“ V LitParku bude celkovo tridsať knižných balíčkov určených ako pre dospelých, tak pre deti, niektoré z nich vybrali mladí členovia knižničného parlamentu. „Po minuloročnej skúsenosti bude balíčkov pre deti viac, keďže tie sa nám minuli raz-dva. My dospelí sa asi na rozdiel od detí neradi púšťame do neznámych vôd, čo môže byť v tomto prípade na našu škodu.“

REKLAMA
Zdroj foto: Knižnica pre mládež mesta Košice

Zbierame knihy aby im dali druhú šancu

Rande s knihou naslepo nie je jedinou valetínskou aktivitou knižnice. Opäť sa budú hľadať knihy pre ľudí, ktorí si ich sami nemôžu kúpiť „Zbierku kníh organizujeme od roku 2016, aby sme si pripomenuli Medzinárodný deň darovania kníh, ktorý pripadá presne na Valentína. Je potešujúce sledovať, že sa do tejto aktivity postupne k nám pripája čoraz viac knižníc na Slovensku i v Čechách. Aktuálne už tretí rok ju zastrešuje aj Spolok slovenských knihovníkov a knižníc,“ informuje Kamila Prextová, ktorá zároveň upresňuje, že tá košická zbierka kníh štartuje 14. februára 2023 a potrvá celý mesiac. „Knihy bude možné priniesť do ktorejkoľvek pobočky Knižnice pre mládež mesta Košice až do 14. marca 2023. Na knižné dary netrpezlivo čakáme, aby sme nimi potom potešili nejedného nového čitateľa. Dovolím si len pripomenúť, že aj keď sa nebránime žiadnym knižným darom, starými a poškodenými knihami by nechcel byť obdarovaný asi nikto z nás. Cieľom zbierky nie je vyprázdniť staré povaly, alebo pivnice, cieľom je prilákať čitateľa,“ zdôrazňuje Kamila Prextová a prosí verejnosť, aby darované knižné tituly boli naozaj v zachovalom stave a nepoškodenom stave a nie staršie ako 10 rokov od vydania.

Zdroj foto: Knižnica pre mládež mesta Košice

tlačová správa

Pridajte komentár