EAST MAG
Zdroj foto: Lemur

V OC Cassovia lietali tenisové loptičky, hral sa hokej a maľovalo sa žehličkou

Festival voľného času prilákal stovky záujemcov

Hrali ste už uprostred obchodného centra hokej či tenis? Štverali ste sa na lezeckú stenu? Skúšali ste enkaustiku, skákali na trampolíne či riešili matematické záludnosti? My áno, rovnako ako stovky detí a ich rodičov, ktorí v sobotu 21. januára zavítali do OC Cassovia.

„Mamkaaa, ja nechcem ísť domov,“ ozývalo sa pri východe a bežní zákazníci pri vstupe nechápali. Za úpenlivým nariekaním malého dievčatka nebola túžba po novej hračke, ani palacinkách, ale skvelá zábava. Festival voľného času ponúkol Košičanom desiatku zástupcov voľnočasových aktivít, ktorí pútavou a originálnou formou prezentovali svoje krúžky a kluby.

Foto: Lemur

Krúžky nielen pre deti

Na svoje si prišli nielen športoví nadšenci, ale i milovníci tanca či krasokorčuľovania, rôznych výtvarných techník aj literatúry. Chvíľami to vyzeralo, že sa celé OC Cassovia premenilo na veľkú herňu plnú nadšených detí. O spôsobe trávenia voľného času sa však dozvedeli aj odrastenejší návštevníci, pretože mnohé organizácie majú v ponuke aj zábavu pre vyššie vekové kategórie. Tanečný klub Ellegance napríklad ponúka vychytávku výhradne pre dámy – kurz tanca určený pre ženy, ktorých partneri dávajú prednosť iným aktivitám, má vraj aktuálne veľký úspech.

Medzi vystavujúcimi účastníkmi ste mohli stretnúť napríklad zástupcov CVČ na Orgovánovej ulici, Hokejový klub Sršne Košice, Lezeckú stenu Rozlomity, lektorov mentálnej aritmetiky Kid Genius, Cassovia Tennis Academy a iných, ktorí sa spoločne snažia vypĺňať voľný čas detí plnohodnotne, zábavne a s dôrazom na rozvíjanie ich talentu.

Foto: Lemur

Spokojní boli návštevníci i vystavovatelia

Mamička prváčky Simonky netajila spokojnosť. „Kamarátka, ktorá má tiež deti, mi poslala link na podujatie, ktoré ma hneď zaujalo, tak som sa rozhodla prísť pozrieť. Malá je prváčka a krúžky, ktoré mala v škôlke sme jej už zrušili, tak sa obzeráme po nejakom novom. Začneme asi od začiatku ďalšieho školského roka. Práve ju tu zaujala netradičná matematika, čo som prekvapená. Som zvedavá, čo si nakoniec vyberie, určite ju nechcem do ničoho nútiť,“ prezradila nám a bežali si vyskúšať lezeckú stenu.

Mamka prváčky Simonky sa o festivale dozvedela od kamarátky. Foto: LEMUR

Pri aktivitách, ktoré si pre návštevníkov pripravili pracovníci z Centra voľného času, sme zastihli aj chlapa so žehličkou v ruke! Malý Adam si síce skoro popálil pršteky, no odvážne skúšal roztápať voskovky na horúcom povrchu. „Tu sa mi podarilo namaľovať kráter. Je to celkom fajn. Možno urobím aj jaskyňu. Obrázok nedarujem nikomu, len sám sebe,“ odzbrojil nás úprimnosťou.

Spokojní boli aj samotní vystavovatelia. Pri každom z nich sa počas dňa premleli obrovské počty zvedavcov.

Malý Adam tvorí pomocou horúcej žehličky a pasteliek. Foto: Lemur

„Naša lezecká stena deťom umožňuje vyskúšať si lezecký pohyb, ktorý je pre nich ten najprirodzenejší. Ponúkame detské krúžky, ale aj tábory. Super je, že k lezeniu nepotrebujete vlastne nič okrem špeciálnych lezeckých topánok, ktoré vám požičiame. Ideálny vek na začatie je okolo štyroch až piatich rokov. Dnes tu máme množstvo nadšencov, tak veríme, že ich lezenie chytí aj do budúcna,“ tešili sa zástupcovia z Lezeckej steny Rozlomity.

Lezecká stena mala úspech. Foto: LEMUR

Viac fotografií z podujatia si môžete pozrieť v našej galérií:

komentáre 3