EAST MAG
Zdroj obrázku: eakasarn / Shutterstock.com

Zdviháky do dielne aj autoservisu, využívate ten správny?

Ak ste započuli pojem zdvihák, pravdepodobne vás napadne nepríjemná situácia vyžadujúca si opravu defektu na automobile. Na trhu je však aj ich množstvo iných prevedení slúžiacich na široké spektrum prác.

Zdvihák neslúži len ako povinná výbava každého automobilu či garáže pre výmenu pneumatiky na aute. Využijete ho pri množstve iných činností na chalupe, doma či v zamestnaní. Vo všeobecnosti ich môžeme rozlíšiť podľa využitia takto:

REKLAMA
  • Dielenské zdviháky – nazývaný aj žirafa, ktorý sa využíva na zdvíhanie nákladov do dvoch ton
  • Stĺpové zdviháky – umožňujúce servisné práce s plnohodnotným prístupom k spodnej časti vozidla
  • Nožnicové zdviháky – skvelá alternatíva k dvojstĺpovým alebo jednostĺpovým zdvihákom, patria medzi najviac využívané
  • Pneumatické zdviháky – základ každého autoservisu či pneuservisu slúžiaci na zdvihnutie vozidla do nižšej výšky
  • Žaba (hydraulický zdvihák) – stroj slúžiaci na zdvih ťažších bremien využívajúci energiu tekutiny
  • Zdviháky na motorku – možnosť využitia aj pri kosačkách či štvorkolkách

Nožnicové zdviháky ušetria miesto aj čas

Ak sa bavíme o týchto prístrojoch, veľmi často sa stretávame s nožnicovými zdvihákmi. Ich prednosťou je priestorová a servisná nenáročnosť. Nožnicové zdviháky sú ideálnou pomôckou pri oprave či výmene bŕzd, tlmičov alebo karosérie. Využíva sa v autoservisoch, pneuservisoch no nájdete ho aj v domácich garážach. Bonusom môže byť doplnenie o prizdvihový zdvihák. Zabudnite na ťažkú montáž spojenú s inými prevedeniami. Ak ho práve nevyužívate, môžete ho jednoducho zložiť a vo vašej dielni ušetriť priestor.

Tento typ zdvihákov poznáme v zapúšťacom a mobilnom prevedení. Pozor si dávajte na jeho nosnosť a výšku zdvihu. Skvelou voľbou je napríklad nožnicový zdvihák mobilný 6128 2,8 Tony MANTECH umožňujúci výšku zdvihu 1205 mm a nosnosť až 2800 kg. To znamená, že ho využijete pri vozidlách (aj nákladných) nepresahujúcich túto hmotnosť.

tlačová správa

Pridajte komentár