EAST MAG
Zdoj foto: ICKK

Expat tím ICKK predstaví vianočné tradície Slovenska

Pomaly ale isto sa nám zvianočnieva. Vianočný čas prináša zaujímavé a netradičné možnosti na vzdelávanie, spoznávanie sa a, samozrejme, na networking. Druhý EXPAT MEET-UP bude o tradičných slovenských sviatkoch a uskutoční sa 15. decembra v Tabačke Kulturfabrik.

Vianoce patria medzi najkrajšie obdobia roka a členovia EXPAT tímu z Inovačného centra Košického kraja sa chcú podeliť o ducha slovenských Vianoc. 

„Témou stretnutia budú vianočné tradície na Slovensku a skúsenosti hostí s nimi. Radi by sme sa počas tohto eventu dozvedeli aj o ďalších vianočných tradíciách, ktoré sú súčasťou slovenských domácností, hovorí Peter Breyl, riaditeľ Inovačného centra Košického kraja.

Počas eventu budú návštevníci môcť ochutnať typické slovenské vianočné jedlá, spoločne sa započúvajú do kolied a porozprávajú sa aj o filmoch, ktoré si počas sviatkov jednoducho musíme pozrieť. 

„Pre návštevníkov sme si pripravili špeciálneho hosťa, ktorý nám počas večera zahrá koledy na typickom slovenskom nástroji – fujare. Najdôležitejšie však je, že sa spoznáme a užijeme si spoločne skvelý predvianočný večer, dodáva na záver.

Ako prezradil organizátor večera, príde aj secret Santa, ktorý však v tomto predvianočnom zhone potrebuje trošku pomôcť. Prineste so sebou preto jednu maličkosť, ktorou obdarujete iného návštevníka. Presne o tom sú totiž Vianoce – o potešení druhých. 

Na podujatie je potrebné zaregistrovať sa najneskôr do 13. decembra 2022 prostredníctvom emailu expet-center@ickk.sk.

Zdroj foto: ICKK

Simona Ďurkovič

Pridajte komentár