EAST MAG
Zdroj foto: Active Life

V Košiciach sa s Mikulášmi roztrhlo vrece. Behali za dobrú vec

Počas druhej adventnej nedele sa v Košiciach roztrhlo vrece s bežiacimi Mikulášmi. Po dvojročnej pandemickej prestávke prišlo 9. ročník Mikulášskeho behu podporiť vyše tisíc bežcov. 

Obľúbený vianočný projekt je začiatkom Košických rozprávkových Vianoc. 

REKLAMA

„Osobne som sa presvedčil, akú úžasnú a dobroprajnú atmosféru dokáže v uliciach Košíc vytvoriť tisícka Mikulášov a stovky dobrých sŕdc. Som nesmierne rád, že nezabúdame na charitatívny rozmer nadchádzajúcich sviatkov, a že sme aj takýmto spôsobom odštartovali Košické rozprávkové Vianoce,“ hovorí primátor mesta Košice Jaroslav Polaček.

Bežci v červených čiapkach pripomínali Mikuláša, s ktorým má tento beh hlbokú spojitosť. A práve preto je toto charitatívne podujatie populárne – spája v sebe pohyb, ktorého máme v zime menej, s pomocou pre tých, ktorí to v dnešnej dobe potrebujú. 

 „Nesmierne sa teším, že aj v zimnom období sa nám podarilo do Mikulášskeho charitatívneho behu zapojiť vyše tisíc bežcov. Tí aktívne prebehli 4 kilometre dlhú trať pre tých, ktorí behať nemôžu. Celý výťažok zo štartovného pôjde pre organizácie pomáhajúce onkologickým pacientom a ich rodinám, konkrétne pre Svetielko pomoci, ktoré zastrešuje pomoc na východnom Slovensku a Svetielko nádeje, ktoré má pôsobnosť na strednom Slovensku,“ vysvetľuje Tomáš Gáll, zakladateľ projektu Active Life. 

Bežal každý za seba, no so spoločným úmyslom

Zážitkovú trať si užívali všetci. Medzi tisíckou Mikulášov sa objavili malí aj veľkí, aktívni aj rekreační bežci, IT-čkári či študenti. 

 „Informatici a inžinieri z GlobalLogic Slovakia nielenže programujú a testujú produkty, ktoré uľahčujú ľuďom život a vo väčšine prípadov ich aj zachraňujú, ale podporou obdobných aktivít pomáhajú tým, ktorí to najviac potrebujú. Spoločnosť GlobalLogic už niekoľko rokov spolupracuje s organizáciou Active Life a to nielen pred Vianocami, ale počas celého roka. Preto sme nemohli chýbať ani na tomto Mikulášskom behu. Nebolo dôležité bežať rýchlo a zvíťaziť, ale hlavne účasťou podporiť malých pacientov,“ hovorí Štefan Lacko, Associate Vice President, GlobalLogic Slovakia.

Vďaka partnerovi, spoločnosti GlobalLogic Slovakia, ktorá je lídrom v oblasti digitálneho inžinierstva, bude štartovné v plnej výške venované na pomoc onkologickým pacientom v združeniach Svetielko nádeje a Svetielko pomoci. 

„Veľmi sa tešíme z prepojenia športu, biznisu a charity. Je dobré mať za sebou veľkého partnera, akým je spoločnosť GlobalLogic Slovakia, ktorá motivuje aj svojich zamestnancov k pomoci iným. Veľmi si vážime túto podporu, ktorá pomôže deťom s onkologickými diagnózami na detskej onkológii v Košiciach,” dodáva na záver riaditeľka združenia Svetielka pomoci Miroslava Hunčíková.

Mikulášsky beh stále prebieha a záujemcovia sa doň môžu zapojiť do 11. decembra účasťou na obdobnom podujatí v Žiline alebo virtuálne, z ktoréhokoľvek miesta na Slovensku. Viac informácií o podpore a podujatí nájdete na webe Active Life

 

GlobalLogic Slovakia

GlobalLogic, líder v oblasti digitálneho inžinierstva a súčasť a Hitachi Group Company, pomáha zákazníkom na celom svete navrhovať a prinášať inovatívne produkty, platformy a najnovšie digitálne vymoženosti. Na Slovensku má GlobalLogic centrálu v Košiciach a pôsobí aj v Banskej Bystrici a v Žiline.

Pridajte komentár