EAST MAG
Zdroj foto: Tabačka Kulturfabrik

Hudba zo srdca Islandu aj švédsky hudobný fenomén. Predvianočné koncerty v Tabačke

Predvianočný čas bude patriť najmä severským hudobníkom. V piatok “roztancuje” Tabačku švédsky hudobný fenomén Dennis Lyxzén, známy aj ako frontman legendárnych Refused či International Noise Conspiracy a v sobotu privítajú Árstídir s novým albumom a tradičnými vianočnými skladbami z Islandu. 9. a 10. decembra sa tak diváci majú na čo tešiť.

INVSN (SWE) je hudobné zoskupenie zo Švédska, na ktorej čele stojí legendárny spevák a známa tvár európskej hudobnej scény Dennis Lyxzén (Refused, The International Noise Conspiracy, Fake Names). V kapele hrajú aj ďalšie známe tváre ako Anders Stenberg (Lykke Li, The Deportanti) či Andre Sandström (DS-13). Zostavu dopĺňajú Sara Almgren a Christina Karlsson.Ikony ako Bauhaus, The Sisters Of Mercy alebo niektoré z rozčarovanejších melódií Depeche Mode sa vinú okolo nočného albumu, ktorý je upokojujúci aj znepokojujúci a nabáda vás opustiť svoju zónu pohodlia. Aj takto by sa dal definovať nový album „Let The Night Love You“. Do Košíc zavítajú práve v rámci turné k novému albumu.

Zdroj foto: Tabačka Kulturfabrik

ÁRSTÍÐIR (IS) v rámci každoročného predvianočného turné s názvom Vetrarsól 2022: A Special Holiday Tour zahrajú vlastné skladby z posledných albumov “Blik”, “Pendúll” a “Nivals”  aj tradičné islandské vianočné skladby. ÁRSTÍÐIR vznikli v roku 2008 v Reykjavíku na Islande. Celosvetovo sa preslávili virálnym videom, kde na vlakovej stanici zaspievali islandskú hymnu “Heyr himna smiður”. Ich tvorbu možno opísať ako „chamber pop“ so silnými melódiami alebo hudbu zo srdca Islandu. Vydali 6 albumov, získali niekoľko ocenení a precestovali viac ako 30 krajín.

Koncert INVSN sa uskutoční 9. decembra a vianočný koncert Árstídir –  10. decembra o 20:30 hod. v Tabačke Kulturfabrik na Gorkého ulici 2.

Zdroj foto: Tabačka Kulturfabrik

INVSN – Slow Disco

INVSN – Burn Baby Burn

Árstíðir – Please help me

Árstíðir – Heyr himna smiður (Icelandic hymn) in train station

tlačová správa

Pridajte komentár