EAST MAG
Zdroj foto: Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Fotoklub Pix-XL oslavuje svoje 12. výročie

Fotoklub Pix-XL a Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja Vás pozývajú  v rámci Mesiaca fotografie v piatok 11.11.2022 o 17:00 hod. na vernisáž fotografickej výstavy pod názvom X. členská výstava Fotoklubu Pix-XL, ktorá sa uskutoční v  priestoroch Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave.

November – Mesiac fotografie už tradične patrí v priestoroch knižnice regionálnym autorom, ktorí sa dlhé roky venujú fotografovaniu. „Cieľom tejto výstavy je sprístupniť fotografické umenie čo najširšej verejnosti“ povedala Iveta Kyselová, riaditeľka knižnice a pokračovala „Prvá výstava bola taká „rozbehová“ no môžem len s radosťou skonštatovať, že je nám potešením, že to trvá už desaťročie. Verím, že si členovia fotoklubu „odborne vychovávajú“ aj nových mladých nástupcov, ktorí sa tiež budú prezentovať aj u nás.“

REKLAMA
Zdroj foto: Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Po pandémii a nútenej prestávke sa členovia fotoklubu opäť tešia na vernisáž. „Jubilejná 10. členská výstava predstaví rôzne fotografické žánre, ako aj rôzne tvorivé postupy a procesy. Okrem tlačených fotografií z digitálnych aparátov si návštevníci budú môcť pozrieť  kyanotypiu (kopírovacia technika s veľkými možnosťami. rôzne tónovaná), obrázky exponované bez použitia fotoaparátu priamo na listy rastlín – chlorophyl printy, či fotografie na klasickom chemickom papieri aplikovaním priameho pozitívneho procesu a reverzným vyvolaním, avšak fotené vyše 100ročným dreveným veľkoformátovým aparátom“ povedal jeden zo zakladajúcich členov fotoklubu Štefan Kesi. „Žánrovo bude výstava opäť pestrá. Na svoje  si prídu milovníci detailu, krajiny, výtvarného aktu, alebo zátišia, a už spomínaných alternatívnych fotografických procesov“ dodal Kesi.

 Mesiac fotografie bude opäť výnimočný novinkami i kvalitou prezentovaných diel. Vernisáž fotografií členov fotoklubu Pix-XL sa uskutoční v piatok 11.11.2022 o 17:00 hod. v priestoroch Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, ul. Lipová č. 3. Výstava bude prístupná pre širokú verejnosť počas výpožičných hodín knižnice do 31.12.2022. Vstup je voľný.

Zdroj foto: Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

tlačová správa

Pridajte komentár