EAST MAG
Zdroj obrázku: New Africa / Shutterstock.com

6 dôvodov, prečo sú rolety lepšie ako závesy

V momente, keď už máte celé zariadenie interiéru za sebou a prišla rada na okná, vybrať si môžete z niekoľkých možností. Pomerne veľká časť ľudí sa ale rozhoduje pre závesy, pretože túto dekoráciu a tieniacu techniku okien považujú za lacnejšiu a efektívnejšiu. Možno ste ale netušili, že moderné rolety disponujú po inštalácii na okno omnoho väčším počtom výhod, na ktoré sa teraz môžeme spoločne pozrieť.

Pokračujte v čítaní a dozviete sa, pre ktoré dôvody sú rolety lepšie ako závesy.

Jednoduchá regulácia prirodzeného svetla v interiéri

Rozhodli ste sa nepoddajné závesy vymeniť za štýlové rolety? Skvelá voľba! Ide o veľmi dobré riešenie pre jednoduché a inteligentné tienenie. Pri závesoch sú možnosti regulácie interiérového osvetlenia cez okná obmedzené. Na druhú stranu sa na ich povrchu veľmi rýchlo a ľahko usádza prach a nečistoty, čo je nevyhovujúce nielen pre alergikov. Okrem toho objemné závesy uberajú z úžitkovej plochy obytného priestoru, čo je nielen v malých bytoch obmedzujúce.

Štýlové rolety k vám prepúšťajú potrebné množstvo svetla a zároveň otvorenú plochu okna dokonale chránia pred zvedavými pohľadmi z ulice, ale aj chladom alebo teplom. To všetko pri vysokej miere odolnosti proti opotrebeniu a poškodeniu vonkajšími vplyvmi. Okno je dobre zatemnené a pritom v jeho okolí nič nebráni vášmu slobodnému pohybu.

Máte si z čoho vybrať

Nemusíte sa obmedzovať farbami, veľkosťou ani materiálovým zložením. Moderné rolety si môžete vybrať z naozaj širokej ponuky, ktorá je šitá na mieru vášmu interiéru. Okrem svojej vysokej dostupnosti, kvalitné rolety od spoločnosti ISOTRA dodajú vášmu domovu elegantný a moderný nádych, čím si vytvoríte z daného priestoru príjemné miesto na bývanie.

Vydržia viac než si myslíte

Častým problémom tieniacej techniky je fakt, že vplyvom silného slnečného žiarenia v lete podlieha  rýchlejšiemu znehodnoteniu. Slnečné lúče dopadajúce na okná a ich sklenenú plochu pôsobia ako vyhrievacie teleso, vplyvom ktorého sa všetko v okolí okna znehodnocuje.

Nielen tesnenie, ale aj zvolené tienenie tento nápor nezvláda, čo sa odzrkadľuje na jeho predčasnom znehodnotení. A ani v zime to nie je o nič lepšie, keď sa do okien plnou silou oprie silný mráz.

Moderné rolety si vďaka svojmu špeciálnemu materiálovému zloženiu a jednoduchej konštrukcii s týmito negatívnymi vplyvmi poradia a vydržia viac než si myslíte. Sú vyrobené z kompozitných látok, ktoré zvyšujú životnosť tieniacej techniky a odolávajú opotrebeniu, ktorému sa pri každodennom používaní nedá len tak ľahko vyhnúť.

Nemusíte sa im tak často venovať

Efektivita bývania, komfortu a pohodlia modernej doby spočíva aj v tom, že všetky doplnky a zariadenie domu alebo bytu sú jednoduché na používanie aj údržbu. V prípade tienenia okien roletami to rozhodne platí.

Rolety stačí raz za čas utrieť, odstrániť z povrchu prach a opäť sú vám plne k dispozícii. To vám ušetrí nielen peniaze, ale aj čas, ktorý môžete venovať rodine alebo iným dôležitým veciam vo svojom živote.

Závesy musíte pri údržbe prať, čím sa znižuje nielen ich kvalita, ale aj sýtosť farieb a hustota tkaniny.

Zdroj obrázku: New Africa / Shutterstock.com

Myslia na vaše súkromie

Napriek tomu, že prirodzené denné svetlo v interiéri je dôležitou zložkou nášho fyzického aj psychického pohodlia. Jedným z najväčších dôvodov, prečo si tento systém tienenia domov vyberáme, je, že poskytuje nášmu domovu aj potrebné súkromie.

Dnes už nielen v meste, ale aj na vidieku výstavba nehnuteľností vzrastá, čím sa automaticky zvyšuje aj počet susedov v našom okolí. A uznajme, že hľadieť si navzájom do okien nie je nič príjemné.

Moderné rolety tomuto účelu slúžia perfektne, pretože vás chránia pred zvedavými pohľadmi z ulice, čím sa vytvára vo vašej domácnosti dokonalé súkromie. Stačí si zvoliť správnu hustotu tieniacej látky a o nerušenom pohodlí sa môžete presvedčiť priamo v praxi.

Zvyšujú izoláciu okna

Práve okná sú pomerne veľkým zdrojom teplotných únikov v domácnosti. Mnohí odborníci tvrdia, že cez zle izolované okno môžete prísť až o 40 % tepla, čo je predsa v dnešnej dobe energetickej krízy nepredstaviteľná situácia.

Závesy to môžu vyriešiť, no nikdy nebudú tak dokonale kopírovať oblasť sklenenej výplne okna ako rolety. Tie sa o izoláciu okna pred extrémnymi vonkajšími teplotami postarajú nielen vďaka špeciálnej látke, ale aj konštrukcii. Moderné rolety sú po všetkých stranách (v závislosti od modelu) pevne ukotvené vo vodiacich lištách, čím sa jednoducho používajú, no zároveň po zatiahnutí okno aj dokonale izolujú.

Preto žiadna klimatizácia alebo vykurovací zdroj, ale rolety vám v dnešnej dobe pomôžu ušetriť na účtoch za energie.

Ak sa teda rozhodujete, či sa na vaše okná viac hodia závesy alebo rolety, pevne veríme, že zoznam našich výhod vám dal na túto otázku jasnú odpoveď. S roletami bude vaše bývanie omnoho jednoduchšie.

Pridajte komentár