EAST MAG
Zdroj obrázku: Creative Cat Studio / Shutterstock.com

Ako na čistý vzduch v interiéri, ktorý vám nebude škodiť

Kvalita vzduchu v našich domovoch, školách a kanceláriách môže mať veľký vplyv na naše zdravie a pohodu. Čističky vzduchu dokážu odstrániť škodlivé častice zo vzduchu, čím sa zlepší vnútorné prostredie a zlepší sa komfort bývania a práce.

Čistý vzduch je dôležitý

Kvalitná čistička vzduchu môže pomôcť pri alergiách a astme, ako aj znížiť množstvo baktérií prenášaných vzduchom, ako sú roztoče. Veľa ľudí sa rozhodne nainštalovať si do domácnosti čističku vzduchu, pretože sa obávajú vdychovania škodlivých látok v interiéri, ale tieto zariadenia môžu pomôcť zlepšiť kvalitu vzduchu v interiéri aj tým, že odstraňujú škodlivé plyny, ako je CO2. Ak si potrebujete kúpiť čističku vzduchu, hľadajte takú, ktorá je certifikovaná.

Bojujte s nadmernou vlhkosťou v interiéri

Odvlhčovače sú zariadenia, ktoré pomáhajú odstraňovať prebytočnú vlhkosť zo vzduchu v miestnosti. Keď sa zvýši vlhkosť, môže to viesť ku kondenzácii a rastu plesní, ktoré môžu spôsobiť poškodenie stavebných materiálov, ale aj zdravie ľudí.

Výkonné odvlhčovače vzduchu nasávajú z miestnosti vydýchaný vzduch a pomocou ventilátora ho presúvajú cez odtokovú rúrku. Môžu mať aj elektrické čerpadlo na prívod tečúcej vody. Väčšina odvlhčovačov funguje tak, že vzduch v miestnosti buď ochladzuje, alebo ohrieva. Chladiace odvlhčovače môžu spôsobiť, že vzduch bude chladnejší ako zvyčajne, zatiaľ čo vykurovacie odvlhčovače vzduch ohrievajú. Ak však používate vykurovací odvlhčovač, bude trvať dlhšie, kým sa teplota vo vašom dome zníži, pretože teplo musí prejsť stenami a podlahami vášho domu, kým sa dostane do zvlhčovaného priestoru.

V súčasnosti je na trhu k dispozícii niekoľko typov odvlhčovačov: napríklad odparovacie systémy a chladiace systémy. Typ systému, ktorý by ste si mali vybrať, závisí od vašich potrieb a rozpočtu.

Pridajte komentár