EAST MAG

Naše zdravie bude riešiť celosvetová konferencia World Usability Day

Aj tento rok Slovenská User Experience Asociácia (SUXA) organizuje online konferenciu venovanú Svetovému dňu použiteľnosti – World Usability Day (WUD). Druhý novembrový štvrtok sa už tradične po celom svete organizujú prednášky o použiteľnosti s rovnakou témou. WUD 2022 bude patriť „Nášmu zdraviu”. 

Už tento štvrtok 10. novembra 2022 čaká všetkých nadšencov pre UX (User Experience) konferencia WUD 2022. Na Slovensku sa bude opäť odohrávať v online prostredí. Ako tvrdí šéf konferencie Peter Leško, rozhodnutie nebolo jednoduché: „WUD konferencia na Slovensku bola vždy o UX komunite a o osobných stretnutiach. Posledné roky nás preniesli do online prostredia, kde sme našli aj mnoho výhod. Nakoľko sa UX komunity rozrastajú po celom Slovensku, môžeme sa aspoň takto všetci spojiť a spoločne si vypočuť prednášky z rôznych častí našej republiky.”

Komunitne budú vyskladané aj prednášky konferencie. Všetci spíkri budú zo Slovenska, ktorí sa vo svojej práci venujú zdravotníckym témam. Podľa dramaturga konferencie Tomáša “Taju” Brzu je dôležité ukázať, že aj na Slovensku máme šikovných odborníkov, ktorí svojou prácou pomáhajú zlepšovať iným ľuďom život: „Program konferencie sme sa snažili vyskladať tak, aby si v nich každý našiel to svoje. Rozprávať sa budeme o zdravom životnom štýle, medicínskych aplikáciách, o prístupe poisťovne k zákazníkovi, zrode elektronických receptov na Slovensku i o mentálnom zdraví”.   Všetkých päť prednášok  je určených pre juniorov ale aj seniorných odborníkov v UX oblasti. Prínosné môžu byť aj pre ľudí z biznisu.

Už tradičnou súčasťou online WUD konferencie na Slovensku bude EXPO sekcia. Návštevníci tu budú môcť nájsť informácie o spoločnostiach, ktoré sa venujú UX dizajnu. „Priestor na prezentáciu dávame aj komunitám na Slovensku,  ktoré podporujú rozvoj a vzdelávanie v oblasti UX. Bude možné sa aj priamo skontaktovať s členmi tímu UX Fórum, ktoré pôsobí na západnom Slovensku, alebo s košickou UX komunitou – UX / Košice,” dodáva Leško. 

Celá konferencia sa aj tento rok bude odohrávať v nástroji Hopin. Účastníci si nič inštalovať nemusia. Potrebná je však registrácia a dobré internetové pripojenie. Vďaka partnerom podujatia bude aj tento rok zadarmo.

World Usability Day 2022 začína 10.novembra o 9:00.

Link na registráciu: https://hopin.com/events/wud-world-usability-day-slovensko/registration

Program:

09:00 – 09:15

Intro konferencie

09:15 – 10:00

Online fitko z pohľadu viability, feasibility, desirability

Slavomír Fedor / Produktový dizajnér GoodRequest

10:15 – 11:00

Špecifiká pri dizajnovaní medicínskych aplikácií a systémov

Ľuboš Kostík / UX Lead dizajnér GlobalLogic Slovakia

11:15 – 12:00

Ideálna validácia: Ako prebiehala CX transformácia poisťovne

Marek Hrabovský / Produktový dizajnér a výskumník Lighting Beetle*

12:00 – 12:30

Obedová prestávka

12:30 – 13:15

Ako sa veci robiť dajú, alebo zrod elektronických receptov na Slovensku

Ján Tomášik / Produktový riaditeľ Slovensko IT

13:30 – 14:15

Zákazník – Dizajnér – JA

Petra Papierniková / Psychologička

Autor:  Ľubica Reváková, SUXA                    

  • vyštudovala masmediálne štúdiá na UPJŠ v Košiciach
  • na Škole umeleckého priemyslu v Košiciach pôsobí ako učiteľka mediálnych štúdií a vedúca odboru dizajn digitálnych aplikácií
  • spoluzakladateľka košickej UX komunity a  členkou SUXA

tlačová správa

Pridajte komentár