EAST MAG
Zdroj foto: Shutterstock

Pracovný polohovateľný stôl – praktický pomocník pre všetkých kutilov

Každý šikovný majster a domáci kutil si potrpí na špičkovú výbavu svojej dielne. Je na čase vyzdvihnúť vaše hobby na vyššiu úroveň a zabezpečiť si čo najlepšie podmienky pre kreatívne remeselné chvíľky. Elektricky nastaviteľný pracovný stôl je praktický pomocník, ktorý vám prácu uľahčí vo viacerých smeroch. Zistite, prečo ho musíte mať aj vy.

Maximalizujte svoju produktivitu

Pracovný výškovo nastaviteľný stôl je ľahko prispôsobiteľný viacerým činnostiam – jeho výšku môžete meniť v závislosti od vašich aktuálnych potrieb a charakteru práce. Chystáte sa koncipovať precízne technické náčrty a chcete si za stôl sadnúť? Alebo sa vám pri meraní a rezaní materiálu hodí práca v stoji? Žiadny problém. Rastúci stôl má rozsah od 70 do 110 cm (pozn. v závislosti od modelov a výrobcov sa môže rozmedzie výšky líšiť). Masívna konštrukcia stola má zároveň ohromnú nosnosť presahujúcu 200 kg a stabilitu.

Nielen pre jedného kutila

Elektrický model výškovo nastaviteľného stola je vhodný aj v prípade, ak sa o dielňu alebo garáž delíte s niekým ďalším, napr. pri dvojgeneračných domoch. Zdieľaný flexibilný pracovný stôl môžete prispôsobiť a nie je nutné kupovať ďalší stôl, ktorý zaberie dodatočnú plochu. V tom spočíva veľká výhoda oproti modelom s fixnou výškou.

Majte náradie po ruke

Vďaka mohutnému oceľovému závesnému panelu k polohovateľnému stolu budete mať všetko dielenské náradie po ruke (napríklad kliešte, skrutkovače a podobne). Vyhnete sa tak chaosu na pracovnej doske a v jej okolí, ktorý by mohol mať nechcený dopad na vašu produktivitu. Manipulácia a pripevnenie stojana sú skutočne jednoduché úkony. Tieto modely stolov zvyčajne disponujú aj praktickou zásuvkou na drobné kutilské pomôcky (napr. skrutky, klince, šrobováky a iné).

Zdroj foto: Shutterstock

Vlastnosti, ktoré oceníte

Pracovné nastaviteľné stoly sa pýšia svojou vysokou pevnosťou a odolnosťou. Kovová nosná konštrukcia, resp. rám a masívna pracovná doska je základ. Už pri výbere stola by ste mali myslieť na charakter vykonávaných činností. Najuniverzálnejším materiálom je drevotrieskové lamino odolné voči mechanickému poškodeniu, aj väčšine chemikálií a olejov. Na montážne práce je vhodná mäkšia doska z vinylu. Na menej náročné kutilské úkony, napr. opravy, môžete zvoliť aj stôl s tvrdenou doskou, naopak na tie najnáročnejšievyberajte oceľovú dosku.

Tip: Ak plánujte stôl presúvať a pravidelne s ním manipulovať, hľadajte model s posuvnými kolieskami.

Pridajte komentár