EAST MAG
Zdroj foto: BONDART PHOTOGRAPHY / Shutterstock.com

Hodinky podľa určenia – ako vybrať tie správne pre muža a ženu?

Pri výbere hodiniek nepostupujeme rýchlo, ale s presnosťou pre každú individuálnu príležitosť, pohlavie, podľa základných a rozšírených funkcií. Jednoducho tak, aby vyhoveli aj tým najvyšším nárokom. Jedno je však isté! Tie, ktoré používa muž, nie sú také komfortné pre jeho polovičku a naopak. Ako tento problém elegantne vyriešiť?

Hodinky vhodné pre muža

Hodinky sú vhodné pre každého, dôležité však je, aby dokázali odrážať osobnosť, charizmu a živelnosť svojho užívateľa. Ak plánujete hodinky ako darček, v celkovom procese výberu sa nezaobídete bez empatie, vžitia sa do potrieb muža.

REKLAMA

Nečakajte, že muži sú v tomto ohľade menej nároční ako ženy. Navyše dá sa povedať, že sú dokonca komplikovanejší. Pánske náramkové hodinky neslúžia len ako módny doplnok, ale predovšetkým ako funkčná pomôcka na meranie času.

Zdroj foto: BONDART PHOTOGRAPHY / Shutterstock.com

Ako zhmotniť predstavu pánskych hodiniek?   

Typické pánske hodinky sa vyznačujú výrazným ciferníkom a hrubým remienkom, poprípade sú v atypických tvaroch, ktoré treba vedieť nosiť a s celkovým outfitom „predať“. Tieto základné vlastnosti spĺňajú aj svetoznáme pánske hodinky Police, pričom pohodlie a luxusný vzhľad znásobuje kvalitné opracovanie z nehrdzavejúcej ocele alebo teľacej kože.

Väčšinou sa stretávame s tým, že páni sú skôr klasici, ale zároveň si radi užívajú eleganciu. Vtedy je dobré staviť na umiernený štýl neutrálnych tvarov a farieb. Veľmi si zakladajú na tom, aby im nosenie hodiniek prinieslo značné výhody. Ich kvality totiž zhodnocujú úmeroučím viac doplnkových funkcií, tým spoľahlivejšie hodinky.

Hodinky sa pre nich stávajú prostriedkom na uľahčenie bežného fungovania. Môžeme im ponúknuť hodinky z limitovanej edície, prípadne modely osadené diamantmi, aj tak budú od nich očakávať dátumovku, budík, duálny čas, resp. kalendár. Záleží im na tom, aby sa hodinky preukázali v praxi, nielen na zápästí!

Príjemné subtílne hodinky pre ženu 

Dámy sú pri výbere konkrétnejšie a presne vedia, čo chcú. Hodinky musia predovšetkým zažiariť, či už v elegantnom, mestskom alebo športovom štýle. Sú ochotné zaplatiť viac, ak im je garantované detailné a pedantné spracovanie,kvalitné osadenie, rýchle a bezproblémové zapínanie či využívanie všetkých funkcií. Na tieto požiadavky už roky reaguje japonský trh v podobe elegantných hodiniek Seiko, ktorý spĺňa ako ženské, tak aj mužské požiadavky.  

Zdroj foto: MS_studio / Shutterstock.com

Pozor, u žien skôr vyhráva prvotný dojem, než funkčná stránka hodiniek. Taktiež nezabúdajme, že čím kvalitnejší materiál, tým sa nám hodinky cenovo vzdialia. To sa vzťahuje ako na materiál puzdra, tak aj na remienky. Prihliadať je potreba aj na špeciálne požiadavky, resp. obmedzenia, ktoré môžu spôsobovať alergie na materiál či iné zdravotné znevýhodnenia.

Platí, že pre každú výnimočnú ženu potrebujeme nájsť rovnako výnimočné hodinky. Žena spolu s nimi totiž rieši aj ďalšie prvky outfitu. Musia ladiť, presne zapadnúť do štýlu oblečenia a jednoducho všetkého, čo ju aktuálne určuje.   

Pridajte komentár