EAST MAG

IT Valley v kocke #7-8

Obdobie slnečných a pohodových dní je už za nami. Aj napriek tomu, že bolo plné slnka, oddychu a dovoleniek, členovia klastra Košice IT Valley ani počas prázdnin nepoľavovali v realizácii aktivít. Obhliadnite sa s nami poslednýkrát za letom a za aktivitami, ktoré rezonovali v Košice IT Valley. 

Kickoff novej Správnej rady klastra

Na valnom zhromaždení v apríli bola zvolená nová Správna rada, ktorej pôsobnosť začala od 1. júla 2022. V polovici mesiaca sa uskutočnil strategický meeting združenia Košice IT Valley vo Vysokých Tatrách, ktorý priniesol množstvo nových nápadov a podnetov fungovania pre nasledujúce obdobie. Veríme, že pozitívna energia a nové nápady členov Správnej rady napomôžu k ďalšiemu rozvoju klastra.

Tábor STEM pre žiakov

Vzdelávanie je dôležitou súčasťou klastra Košice IT Valley a podporovanie a rozvíjanie digitálnych a IT zručností je potrebné už od raného veku. Aj toto leto bol klaster súčasťou iniciatívy organizácie ETP Slovensko – STEM akadémia, ktorá je určená 20 žiakom prvého stupňa základnej školy. Tí strávili týždeň stavaním Lego robotov s lektorou Evou Mašterovou, ktorá pôsobí na Strednej priemyselnej škole Komenského v Košiciach.

Otvorenie školského roka 2022/2023

Už po tretíkrát sa v Košickej akadémii softvérového vývoja otvorili brány pre ďalších nových študentov. Do prváckych lavíc nastúpilo 30 nádejných softvérových inžinierov. Pomaturitné vzdelávanie na Košickej akadémii softvérového vývoja oslovilo študentov predovšetkým jedinečnou výučbou, ktorá je tvorená v spolupráci s piatimi košickými IT spoločnosťami: Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia, Visma Labs Slovakia, GlobalLogic Slovakia, Fpt Slovakia a Siemens Healthineers Slovakia, ktorý je zároveň aj novým členom. KASV sa teda rozrastá nielen o nových študentov, ale aj o nových členov, vďaka ktorým je štúdium atraktívnejšie. 

Študentom prajeme úspešný školský rok! 

Zdroj foto: Košická akadémia softvérového vývoja

Čo nás s Košice IT Valley čaká?

Veľa prezrádzať nebudeme, no máte sa na čo tešiť. Pre študentov a pedagógov spúšťajú niekoľko zaujímavých projektov, do ktorých sa dá prihlasovať.

LAB IT Kreativity a Step by Step aj v tomto školskom roku 

V školskom roku 2021/22 klaster Košice IT Valley spustil dva pilotné projekty, do ktorých bolo zapojených približne sto študentov stredných a vysokých škôl. Pre veľký úspech týchto projektov ich klaster spúšťa aj v tomto školskom roku. Ak má vaša škola záujem o jeden z týchto projektov, neváhajte a zapojte sa.

Košice IT Valley už pripravuje ďalšie zaujímavé aktivity a workshopy, ktoré budú určené priaznivcom IT a širokej verejnosti. Ak chcete vedieť viac, sledujte Košice IT Valley a magazín Indexmag.sk na Facebooku.

Košice IT Valley

Klaster Košice IT Valley zohráva dôležitú úlohu vo vývoji IT odvetvia v košickom regióne. Združenie bolo založené v roku 2007 ako spoločná iniciatíva vzdelávacích inštitúcií, štátnej správy a popredných IT spoločností. V roku 2012 sa združenie pretransformovalo na klaster. V roku 2015 bol klaster certifikovaný na “Cluster Management Excellence Label GOLD” ako prvý v strednej Európe a je jedným z troch certifikovaných klastrov v oblasti informačných a komunikačných technológií. V súčasnosti má 83 členov.

Pridajte komentár