EAST MAG
Nat Osborn
Nat Osborn. Foto: Tabačka Kulturfabrik

Ako bude vyzerať septembrová dávka koncertov v košickej Tabačke?

Prvý septembrový týždeň bude v košickej Tabačke ako stvorený pre milovníkov hudby. Už 7.9. zavíta do Košíc newyorské duo Nat Osborn a Mike Parker. O deň na to vystúpi aj slovenská speváčka a skladateľka Nina Kohout. Oba koncerty si bude možné vypočuť v priestoroch Fabrik Space.

Nat Osborn je stálicou newyorskej hudobnej scény a Parker je basgitarista známy najmä z hudobnej skupiny Mike Parker’s Trio Theory. Odkedy sa stretli v ich univerzitnom jazzovom súbore, prešli od hrania v uliciach Budapešti cez slávne kluby v New Yorku až po headlinerov jazzových festivalov po celej Európe. Hudbu spolu tvoria už 15 rokov.

REKLAMA
Nina Kohout. Foto: Tabačka Kulturfabrik

Nina Kohout študuje na prestížnej londýnskej hudobnej škole The BRIT School, kde pôsobili aj Adele či Amy Winehouse. Minulý rok získala titul Objav roka na Radio_head Awards a začiatkom tohto roka vydala s výbornými ohlasmi debutové EP Pandemonium, ktoré zahŕňa aj pieseň Moonlight označenú ako Song Of The Day podľa amerického rádia KEXP. Vo svojej hudbe spája tajomné odtienky starého slovenského folklóru, vážnej hudby a sviežosť  inovatívneho trip-hopu.

Koncert Nat Osborn a Mike Parker sa uskutoční v stredu 7. septembra o 20:30. Nina Kohout vystúpi vo štvrtok 8. septembra o 20:00. Oba koncerty sa uskutočnia v priestoroch Fabrik Space. Lístky si možno zakúpiť na www.tabacka.sk

tlačová správa

Pridajte komentár