EAST MAG
prešovský velodróm
Foto: Mesto Prešov

Na prešovskom velodróme pretekali cyklisti z deviatich krajín

Prešovský velodróm sa opäť stal dejiskom medzinárodných cyklistických pretekov. Na 5. ročníku Grand Prix Prešov 2022 si zmerali sily špičkoví dráhoví cyklisti z rôznych kútov sveta. Pretekári sa predstavili v dvoch olympijských disciplínach (Omnium, stíhacie preteky jednotlivcov), scratch a bodovacích pretekoch. Podujatie sa aj tento rok uskutočnilo pod záštitou primátorky mesta Prešov Andrey Turčanovej.

Posledný augustový víkend, 28. 8. a 29. 8.2022, na prešovskom velodróme opäť patril Veľkej cene Prešova. Išlo o preteky Medzinárodnej cyklistickej federácie UCI klasifikácie C2 na Slovensku. Na elitnom cyklistickom podujatí, ktoré napísalo už svoj piaty ročník, sa počas dvoch dní predstavili pretekári zvučných mien z 9 krajín sveta. Svoje dráhové umenie predviedli cyklisti zo Slovenska, Poľska, Alžírska, Rakúska, Rumunska, Dánska, Izraela, USA a po prvýkrát v histórii malo na Grand Prix Prešov zastúpenie aj Arménsko.

REKLAMA

Na prešovskej trati dlhej 333,33 metrov sa súčasne odohrali aj Majstrovstvá Slovenska v dráhovej cyklistike mužov, žien, juniorov a junioriek. Na velodróme sa tak okrem zahraničných pretekárov predviedla aj slovenská dráhová cyklistická elita, spolu takmer 70 cyklistov.

Víťazi Grand Prix Prešov

V disciplíne scratch získal v kategórii mužov prvé miesto Rasmus Pedersen z Dánska, v kategórii žien zvíťazila Karolina Karasiewicz z Poľska.

V disciplíne bodovacích pretekov sa umiestnil na prvej priečke v kategórii mužov Daniel Crista z Rumunska. V kategórii žien zvíťazila aj v tejto disciplíne Karolina Karasiewicz z Poľska.

V olympijskej disciplíne omnium si prvenstvo pripísali Rasmus Pedersen z Dánska v kategórii mužov a Karolina Karasiewicz z Poľska v kategórii žien, ktorá tak potvrdila na Grand Prix Prešov svoju dominanciu.

V olympijskej disciplíne stíhacie preteky jednotlivcov získal prvé miesto v kategórii mužov Adam Wozniak z Poľska, v kategórii žien zvíťazila jeho krajanka Nikol Plosaj.

Víťazi Majstrovstiev Slovenska v dráhovej cyklistike

V rámci Majstrovstiev Slovenska zahviezdil v kategórii mužov Martin Chren, ktorý zvíťazil vo všetkých disciplínach.

V disciplíne scratch získala prvé miesto v kategórii žien Alžbeta Bačíková.

V disciplíne bodovacích pretekov v kategórii žien zvíťazila Petra Machálková.

V olympijskej disciplíne omnium si prvenstvo v kategórii žien pripísala Alžbeta Bačíková.

V olympijskej disciplíne stíhacie preteky jednotlivcov sa na stupienok víťaza v kategórii žien postavila taktiež Alžbeta Bačíková.

tlačová správa

Pridajte komentár