EAST MAG
Zdroj foto: Galéria Vunu

Diela z Galérie VUNU ovládli Kunsthalle 

V lete 2022 dostala Galéria VUNU dočasne k dispozícii všetky priestory budovy Kunsthalle Košice. Okrem stálych priestorov v podzemnom bazéne bývalej plavárne pozýva tím VUNU aj do hlavných výstavných priestorov na Rumanovej 1, v ktorých sa odohráva od stredy, 27. júla, letný výstavný program trvajúci do stredy, 31. augusta 2022. Jeho súčasťou sú výstavy VUNU FOREVER, On body and soul a výstava v stálych priestoroch VUNU galérie TOOL ACTIVITY.

Sochy priamo v bazéne

Výstava “VUNU FOREVER” predstaví diela zo zbierky, darov a výpožičiek VUNU Galérie. Priamo v bazéne sa nachádza niekoľko “sôch”. Spája ich najmä fakt, že stierajú hrany medzi úžitkovým predmetom a výtvarným objektom. Expozíciu v bazéne dopĺňajú po bočných stenách hlavnej lode maľby autorov a autoriek, s ktorými spolupracujeme v prezentačnej forme v domácom prostredí, ale i na zahraničných veľtrhoch. Vystavujúci autori a autorky, ktorých diela možno vidieť pri návšteve týchto priestorov sú Viktor Frešo, Katarína Janečková, Dorota Jedináková, Adam Majerčík, Milica Mijajlovic, Jarmila Mitríková, Kanrec Sakul, Štefánia Suchodolinská, Samuel Velebný, Michal Škapa. Ľavé krídlo Kunsthalle je venované projektu série objektov umeleckej dvojice Tomáša Kocku a Alex Selmeci, s názvom “holding_a_scroll_to_appearing_flower”. Ide o sériu objektov malých rozmerov.

REKLAMA
Zdroj foto: Galéria VUNU

Okrem výstavy VUNU FOREVER sa v hlavných výstavných priestoroch predstaví aj druhá, menšia spolupráca s VUNU galériou, On body and soul. Pravé krídlo Kunsthalle Košice je venované práve tejto duo výstave dvoch autoriek a teda Lucii Dovičákovej (1981) a Dajane Hroššovej (1995). Vychádzajú z odlišných generácií, škôl a prostredí, obe sa však venujú primárne médiu maľby a figurálnym kompozíciám. V ich tvorbe nájdeme mnoho spoločných formálnych i obsahových znakov, čoho dôkazom je i aktuálna spoločná prezentácia. Výstava je prelínaním uvažovania, cítenia a maľovania. Obe autorky tu demonštrujú svoj pohľad na globálne spoločenské stereotypy, ale i veľmi individuálne a osobné témy.

Vstup je voľný a výstavu si môžete pozrieť každý deň od 13:00 do 19:00, okrem pondelka. Projekt vznikol v spolupráci s K13-Košické kultúrne centrá. Kurátorom projektu je Nikolas Bernáth.

tlačová správa

Pridajte komentár