EAST MAG
Googly mapy pre cyklistov
Zdroj foto: Pexels.com/ Ingo

Google mapy inovujú. Cyklistom poskytnú informácie, ktoré potrebujú

Aplikácia Goole mapy pomáha ako motoristom, tak aj cyklistom. Vývojári tejto aplikácie v posledných dňoch nezaháľajú a implementujú do nej novinky, ktoré sa jej používateľom môžu zísť. Tentokrát si pripravili niečo, z čoho budú mať radosť predovšetkým cyklisti. 

Všetky podstatné informácie pre cyklistov 

Väčšina z nás si leto bez bicykla nevie ani predstaviť. Na potrebu máp pre vášnivých cyklistov zareagoval aj Google, ktorý zaznamenal 40-percentný nárast záujmu o cyklistiku. V aplikácii tak po novom nájdete podrobnosti o cyklistických trasách, pravdepodobnosť, že narazíte na hustú automobilovú dopravu a informácie o type cesty, teda či ide o hlavnú, vedľajšiu cestu alebo cyklochodník. Okrem toho aplikácia poskytne cestujúcim na bajku viac informácií ešte pred tým, než vyrazia na trip.

REKLAMA

Už počas plánovania trasy vám tak Mapy od spoločnosti Google poskytnú viac informácií, než by ste čakali. Napríklad vás upozornia na prítomnosť schodísk či na prudšie stúpanie na vašej cyklotrase. 

Do aplikácie bola tiež pridaná funkcia, ktorá vás upozorní na to, keď váš cykloparťák, s ktorým zdieľate navzájom svoju polohu, dorazí do vami stanoveného cieľa skôr alebo sa k vám bude približovať. Túto funkciu si však budete musieť v aplikácii zapnúť. Veríme, že tieto funkcie budú prístupné už čoskoro aj na Slovensku. 

Plánovanie trasy v mapách pre cyklistov | Zdroj: AndroidPolice.com

Realistické pohľady z vtáčej perspektívy 

Niet pochýb o tom, že ide o jednu z najzaujímavejších funkcií, ktoré sú v Google mapách. Táto funkcia dovoľuje aj pohľad na 100 najznámejších budov z celého sveta. Na ne sa však môžete pozerať z vtáčej perspektívy, čo umocňuje dokonalý zážitok. Na rozdiel od cyklistických vychytávok je táto služba celosvetovo dostupná pre používateľov Google Mapy pre Android aj iOS.

Zdroj: Google

Simona Ďurkovič

Pridajte komentár