EAST MAG
Zdroj foto: Nintendo/ Dynamo Pictures

Spoločnosť Nintendo ohlásila kúpu japonskej CG spoločnosti Dynamo Pictures

Podľa tlačovej správy poskytnutej 14. Júla na oficiálnom Twitteri NintendoCoLtd spoločnosť plánuje odkúpiť 100 % akcii spoločnosti Dynamo Pictures. Predpokladaný dátum ukončenia kúpy je predpokladaný okolo začiatku októbra tohto roku a cena akvizície vyjde na 34,5 milióna JPY ( 250-tisíc eur).

Spoločnosť sídliaca v Tokiu sa špecializuje na výrobu počítačovej grafiky pre filmy, animácie, hry a televíziu ako aj na snímanie pohybu v hrách a distribúciu videa.

REKLAMA

Firma nie je medzi fanúšikami až tak známa. Animačné štúdio však pomáhalo s rôznymi produkciami v celom anime priemysle ako aj na jedných z najznámejších herných titulov japonského herného priemyslu. Dynamo sa zaslúžilo o prácu na filme Rebuild of Evangelion 2.0 alebo pomáhalo s CG animáciou pre filmy ako Ghost in the Shell: SAC_2045, Final Fantasy XV, Yuri on Ice, Dragon Ball Super: Super Hero… Spoločnosť poskytla tiež pre hry ako Monster Hunter Stories, Persona 5, Death Stranding a dokonca aj pre remake NieR Replicant.

Čo je však dôležité, že Dynamo pictures v minulosti už so spoločnosťou Nintendo spolupracovalo. V roku 2014 pomáhalo produkovať Pikmin Short Movies a sériu krátky CG filmov na motívy hier Pikmin od Nintenda.

Po uzavretí dohody v októbri 2022 sa spoločnosť Dynamo Pictures premenuje na “Nintendo Pictures Co., Ltd“.

Medzi podobné dcérske spoločnosti patria Marvel Studios LLC a PlayStation Studios LLC, ktoré sú dcérskymi spoločnosťami Walt Disney Studios a Sony Interactive Entertainment.

Pridajte komentár