EAST MAG
Zdroj foto: Test magazín

Viete, ako vybrať smart hodinky pre deti? GPS je základ

Moderné technológie tu nie sú len od toho, aby nám bežné veci počas dňa uľahčovali, ale taktiež sa starajú o našu bezpečnosť. A v prípade detských smart hodiniek to platí dvojnásobne. Rodičia môžu týmto spôsobom dieťaťu zabezpečiť zaujímavú technológiu, ktorá ho baví a zároveň ho môžu mať pod dohľadom. Pri výbere však určite zohľadnite dôležité parametre – vek dieťaťa, výdrž batérie, odolnosť a taktiež bezpečnostné funkcie. Držte sa týchto zásad a zaručene vyberiete správne.

V prvom rade by sa rodičia mali zamyslieť nad tým, aký má byť účel smart hodiniek. Tu môže napovedať vek dieťaťa. Pre najmenších od 4 či 5 rokov postačujú inteligentné hodinky, ktoré dokážu okrem základných funkcií lokalizovať polohu dieťaťa a snímajú jeho pohybové aktivity. Chýbať by nemali, tzv. rodičovské funkcie, ktoré sú zárukou bezpečnosti. Nie je potrebné riešiť ďalšie funkcie, ktoré dieťa v takomto veku nevyužije. Pri väčších deťoch, 7 rokov a viac, sa oplatí zvážiť výber smart hodiniek so SIM kartou alebo so zameraním na fitness aktivity. GPS lokátor by však mal byť v každom prípade samozrejmosťou.

Smart hodinky s GPS pre deti

Absolútnym základom, ktorý inteligentným hodinkám pre deti nesmie chýbať je GPS modul. Vďaka nemu má rodič k dispozícii viacero bezpečnostných funkcií, ktoré mu umožňujú mať dieťa neustále pod dozorom či je s kamarátmi na ihrisku alebo v škole.

GPS lokalizácia – vďaka nej dokáže rodič na diaľku vidieť približnú polohu svojho dieťaťa. Stačí, ak sú hodinky nabité a rodič má v smartfóne stiahnutú príslušnú aplikáciu. Dôležité je, aby boli hodinky s vaším smartfónom cez aplikáciu spárované. Následne môžete vidieť, kde sa dieťa pohybuje. Poloha je približná a je potrebné rátať s miernymi odchýlkami či kratším oneskorením pri pohybe. Niektoré mobilné aplikácie ponúknu taktiež možnosť prezrieť si na mape históriu pohybu.

Geofencing – ide o vyčlenenie bezpečnej zóny, ktorú môžete pre dieťa navoliť v aplikácii. Na mape zvolíte jednoducho konkrétne miesta, lokality či okruhy (perimeter), kde je dieťa v bezpečí (škola, ihrisko, domov…). Ak dieťa dané lokality opustí, dostanete okamžite upozornenie na váš smartfón. Nastaviť je možné vďaka GPS aj cieľový bod, do ktorého keď dieťa dorazí, príde vám upozornenie.

SOS funkcia – ide o veľmi praktickú bezpečnostnú funkciu. Dieťaťu vysvetlíte, že v prípade pomoci stlačí na hodinkách kombináciu dvoch čísel a následne sa aktivuje funkcia SOS. V prípade hodiniek so SIM kartou začne núdzové volanie na predvolené číslo alebo vám príde upozornenie do vašej aplikácie aj s lokalizáciou.

Inteligentné hodinky so SIM kartou pre deti

Pri hodinkách pre dospelých je táto funkcia často vyhľadávaná a väčšinou ňou disponujú drahšie modely. Platí to aj v tomto prípade. Viacero smart hodiniek pre deti ponúka možnosť prijať alebo odmietnuť hovor, no telefonovať stále musíte cez telefón. Naproti tomu smart hodinky so SIM kartou majú výhodou v tom, že cez hodinky môžete prijímať prichádzajúce hovory alebo vďaka zoznamu kontaktov dokonca telefonovať ostatným a nepotrebujete telefón. Takéto smart hodinky majú integrovaný mikrofón i reproduktor. Dieťa môže tiež posielať SMS alebo mu môžete nastaviť predvolené kontakty, ktoré dokáže vytočiť behom pár sekúnd.

Zdroj foto: Test magazín

Praktické a zábavné funkcie pre deti a rodičov

Netreba zabúdať, že najlepšie smart hodinky pre detimusia mať aj funkcie, ktoré využije dieťa v okamihu, kedy ich má na ruke. Samozrejmosťou by mali byť funkcie, ako ukazovanie času, budík, krokomer, meranie prejdenej vzdialenosti, hodnota srdcového tepu alebo možnosť nastavenia pripomienok, čo ocenia skôr staršie deti.

Stretnúť sa môžete aj s integrovaným fotoparátom. Kvalitou ide o podpriemerné zábery, no deti takáto funkcia môže potešiť. Niekedy môže byť k dispozícii aj tichý odposluch a fotografovanie. Na diaľku môžete počúvať alebo dokonca fotografovať vaše dieťa. Ide však o výrazný zásah do súkromia dieťaťa a rozhodne takáto funkcia nie je nutne potrebná.

Zdroj foto: Test magazín

Za veľmi praktické považujeme funkcie monitorovania pohybu či pitného režimu. Ak má dieťa nedostatok pohybu, hodinky ho upozornia, aby vstalo a hýbalo sa. Pre menšie deti sú k dispozícii aj zábavné hry formou pohybu. Taktiež môže byť aktívne upozornenie, že každú hodinu sa má dieťa napiť – pitný režim. Pokročilé funkcie pre staršie deti už predstavujú športové režimy pre beh, futbal, lyžovanie, skákanie na švihadle alebo bicyklovanie.

Vodotesné hodinky s dobrou výdržou batérie

Výdrž batérie sa môže líšiť model od modelu a taktiež od spôsobu a frekvencie používania. Ak je denne aktívne GPS a taktiež príjem mobilného signálu, nabíjať budete hodinky každý deň. Kapacita batérie sa pohybuje najčastejšie okolo 150 až 230 mAh. Ak chcete výdrž dlhšiu ako jeden deň, optimum je kapacita minimálne 300 – 400 mAh.

Pridajte komentár