EAST MAG
Detské rádio
Zdroj foto: Detské rádio

Detské rádio – jediné na Slovensku – začalo vysielať v Košiciach a Prešove

„Kde nebolo, tam vzniklo…jedno a jediné Detské rádio na Slovensku.“ Presne takto rozprávkovo by sme mohli opísať hlavné dôvody vzniku rádia určeného primárne pre deti.Nudiť sa však nebudú ani starší súrodenci, rodičia či starí rodičia. Detské rádio na Slovensku začalo oficiálne vysielať v magický dátum7.7.2022 ráno o 7.07.hod.

Detské rádio začalo vysielať v online priestore už dávnejšie, no stlačiť magický gombík, ktorý prinesie veľa detskej hudby, zábavný program a Minútové správičky, možno od dnešného dňa v Košiciach na 102,5 MHz, v Prešove na 102,7 MHz. V blízkej budúcnosti by sa mala pridať aj Banská Bystrica a Žilina. Detské rádio možno počúvať aj v online verzii na www.detske.radio.

REKLAMA

Program je starostlivo vyskladaný primárne pre najmladších poslucháčov, no i všetkých rodičov a dospelákov, ktorí nezabudli, aké by malo byť detstvo krásne. Nepochybujeme, že si pri nejednej skladbe s nami nostalgicky zaspomínajú.

Ranostaj Roman, Popoludňajšia veselá dvojka Janka a Jakub

V Detskom rádiu vás každé pracovné ráno už od 6.00 hod. prebúdza Roman a jeho mimoriadne veselé i poučné vysielanie až do 9.00 hod. Už popoludní sa v éteri ozve sympatická dvojica – Janka a Jakub s ich programom. Vypočuť si ich môžete počas pracovných dní vždy po 15.00 hod. To všetko dopĺňa nielen kvalitná a špeciálne vyberaná hudba vhodná pre detského poslucháča, ale aj redakcia detského spravodajstva.

Zdroj foto: Detské rádio

Minútové správičky

Správy od detí pre deti, tak by sa dala charakterizovať hlavná myšlienka redakcie detského spravodajstva. Viac ako desať šikovných detí z košických škôl pravidelne pripravuje spoločne so skúsenými redaktormi i odborníčkou na mediálnu výchovu obsah, ktorý zaujme, poučí, no hlavne neuškodí. Minútové správičky môžete počúvať v rannom i popoludňajšom vysielacom bloku (6.30 hod., 7.30 hod., 8.30 hod., 15.30 hod., 16.30 hod. a 17.30 hod.)

Rozprávka na celú

Čo by to bolo za Detské rádio, ak by deťom neponúklo priestor na vlastnú fantáziu? Stačí zatvoriť oči a započúvať sa do klasických, prevažne slovenských detských rozprávok, ktoré prinášame vždy na celú, a to počas celého dňa. Vypočujeme si príbehy z pera Pavla Dobšinského, Boženy Nemcovej aj Bratov Grimmovcov. Rodičia už nemusia prehľadávať skrinky s cédečkami, deti nemusia do vyhľadávačov vpisovať mená známych interpretov. Stačí sa naladiť na Detské rádio. A to určite aj večer. Vždy po 18.00 hod. a 19.00 hod. prinášame večerníčky s dĺžkou viac ako 25 minút.

V blízkej budúcnosti nájdete v Detskom rádiu bohatý program, súťaže, pravidelné rubriky i odpovede na nekonečné otázky tých najzvedavejších stvorení na svete – detí. Všetko sa včas dozviete z nášho webu www.detske.radio alebo priamo z nášho vysielania. Deťom prinesieme plnohodnotný program, ktorý sa bude zdokonaľovať každým dňom.

tlačová správa

Pridajte komentár