EAST MAG
Kráľovstvo slovenského maloobchodu
Zdroj: Unsplash

Vitajte v kráľovstve slovenského maloobchodu

Je všeobecne známe, že každá firma, predovšetkým s obchodným zameraním, rada súťaží a snaží sa predbehnúť svoju konkurenciu a získať si sympatie zákazníkov. A to nie je jednoduchá úloha. V dnešnej dobe je s čím porovnávať a zákazník ocení dobrý pomer ceny a kvality, dostupnosť predajne a tiež ponúkané benefity – súťaže, hry, zbierky, kultúrne akcie a iné zaujímavé podujatia.

Z prieskumov agentúry GfK Slovensko vyplýva, že podiel domácich, teda pôvodom slovenských potravín v obchodoch nedosahuje ani 40%. Tým sa Slovensko radí ku krajinám s najväčším podielom zahraničných potravín na pultoch predajní. Ak vás to zaujíma, najviac slovenských výrobkov ponúka Coop Jednota a najmenej Lidl. Tento exkurz do štatistiky však nevypovedá o kvalite, cene ponúkaného sortimentu a už vôbec nie o dopyte zákazníkov. Tí si pri nákupoch určujú svoje vlastné preferencie, kde je v neposlednom rade dôležitá aj dostupnosť toho ktorého obchodu.

Lidl – to je jednoducho správna voľba

Obchodný reťazec Lidl spĺňa pozíciu lídra z viacerých pohľadov. Tento reťazec je známy férovým prístupom k svojim zamestnancom a samozrejme aj k zákazníkom, ktorí si obľúbili pestrú ponuku kvalitného tovaru za rozumné ceny. Na domovskej stránke Lidl.sk nájdete aktuálny leták a mnoho ďalších vyslovene pro zákazníckych aktivít: zľavové trháky, zľavy navyše za odber newslettra, super Lidl ceny, či darčekobranie.  V minulom roku 2021 otvoril Lidl na Slovensku desať nových predajní, čím sa stal jedným z najexpanzívnejších obchodných sietí. Lidl leták s lákavou ponukou kvalitných výrobkov z rôznych kategórií nájdete na každej pobočke, a tiež na ich webovej stránke. Odporúčame využiť aj zľavové portály, napr. Kaufino, kde máte možnosť nielen vidieť všetky aktuálne akciové letáky na jednom mieste, ale si aj porovnať vybrané výrobky iných obchodov s letákom Lidl. Kedy nakúpite, je len na vás. Nemusíte sa stresovať, pretože Lidl má otváracie hodiny nastavené aj pre ranné vtáčatá od 7.00 hod., aj pre tých, čo celý deň pracujú a narýchlo večer zháňajú čosi pod zub. Prídu si na svoje a nakúpia bez stresu až do 21.00 hod. Možno ste to nevedeli, no Lidl získal aj veľmi pekné piate miesto v hodnotení „Rastlinný reťazec roka 2020“ na základe dostupnosti tých rastlinných produktov, ktoré nahrádzajú živočíšne.

Coop Jednota – najlepšie domáce potraviny na každý deň

Coop Jednota Žilina je jedným z najväčších spotrebných družstiev na Slovensku. Prevádzkuje sieť 99 maloobchodných predajní so širokým sortimentom potravín a drogérie. Predajne, ktoré patria pod Coop Jednota, sú vo formáte: potraviny, supermarkety a Tempo supermarket. Benefitom je, že ponúkajú vysoký podiel slovenských výrobkov, ktoré zákazníci majú možnosť vidieť aj v Coop letáku. Keď sa pozriete na hlavnú stránku obchodu, nájdete dva typy letákov. Coop Jednota online leták s dvojtýždňovou platnosťou pre všetky obchody a potom Jednota leták SUPERMARKET, ktorý je v platnosti týždeň, vždy od štvrtka do stredy. Okrem zliav, ktoré nájdete v letáku Coop Jednota, môžete výrazne ušetriť s kartou COOP JEDNOTA. O vydanie zákazníckej karty môžete požiadať priamo v predajni, alebo si ju môžete založiť aj online na www.coop.sk. Vďaka tejto karte nielenže využívate špeciálne zľavy a akcie určené pre verných zákazníkov, ale aj jednoduchým spôsobom môžete evidovať svoje nákupy zo siete Coop. Zo sumy všetkých nákupov za daný polrok máte nárok získať zľavu 1% . Zaujímavý obsah ponúka aj časopis Jednota, ktorý vychádza ako mesačník. Nájdete ho vo všetkých predajniach, alebo si ho môžete prečítať aj online, a to nielen aktuálne číslo, ale aj tie staršie.

S letákmi neprehlúpite

Akciové letáky obchodov, ktorými je hlavne začiatkom týždňa zaplavená takmer každá poštová schránka, nájdete vždy aj v online podobe. Môžete sa tak na nákup pripraviť už vopred, pred spustením zľavovej ponuky nových akčných letákov. Keď máte aplikáciu v mobile, je to ešte jednoduchšie. Výhodnú kúpu si navolíte v mobile pokojne aj počas nákupu. Napríklad Lidl má pre svojich zákazníkov v predajniach bezplatný wi-fi prístup.

Pridajte komentár