EAST MAG
Zdroj foto: SONY

Spoločnosť Sony uvádza na trh herné zariadenia určené pre hráčov PC

Nový rad ´Inzone´ predstavený v utorok počas mediálneho podujatia, zahŕňa niekoľko herných monitorov a nehlavných súprav. Hoci Sony opisuje radu Inzone ako značku pre hráčov PC, prvé oznámenie potvrdzujú kompatibilitu aj so systémom Playstation 5 a pravdepodobne aj s ďalšími konzolami.

Nie náhodou esteticky pripomínajú práve novú konzolu od Sony. Práve týmto rozhodnutím japonský gigant hľadí ďalej ako len na svoje hlavné publikum konzol PlayStation a vstupuje aj na rastúci trh s videohrami na PC.

REKLAMA

Spoločnosť Sony, ktorej konzolu PlayStation 5 postihli problémy v dodávateľskom reťazci, minulý mesiac oznámila prechod na vydávanie väčšieho počtu titulov na PC a mobilných zariadeniach, keďže predplatené služby a technologický pokrok sprístupňujú hry širšiemu publiku.

Rad Inzone, ktorý vyvinula jednotka mimo hlavnej hernej divízie spoločnosti Sony, má za cieľ využiť zvukovú a zobrazovaciu technológiu Sony. Práve toto je oblasť v ktorej si spoločnosť Sony zachováva náskok aj napriek tomu, že sa transformovala na zábavný gigant zahŕňajúci filmy, hudbu a hry.

Prezident spoločnosti Sony pre produkty domácej zábavy Kazuo Kii v rozhovore pre denník The Washington Post priznal, že spoločnosť prišla na trh s počítačovými hrami neskoro. Dúfa že si zákazníkov získa práve svojimi prémiovými produktmi.

“Nehovoríme, že sa nesústredíme na používateľov PS5. Ale keďže sme v oblasti monitorov a slúchadiel pre herný segment oneskorenci, veríme, že máme šancu dobehnúť.” povedal Kii. “Verím však, že ak špičkoví hráči zo špičkových spoločností spomenú ‘Ó, Inzone od Sony je skvelý’, môžeme ich dobehnúť !”

Zdroj foto: SONY

Vlajková loď spoločnosti Sony, monitor Inzone M9, ktorý sa na trh dostane v lete tohto roku za 899 USD, ponúka rozlíšenie 4K s HDR, 144 Hz obnovovaciu frekvenciu a technológiu variabilnej obnovovacej frekvencie.

Modelom M9 si chce Sony z atraktívniť aj kúpu svojej konzoly a preto pre používateľov systému PlayStation 5 ponúka monitor M9 funkciu Auto HDR Tone Mapping. Funkcia umožňuje konzolám automaticky optimalizovať nastavenia HDR kedy pri sledovaní filmov sa automaticky prepne do režimu Cinema Mode a pri hraní hier do režimu Game Mode.

Zdroj foto: SONY

Lacnejší model M3 (529 USD a príde neskôr v tomto roku) ponúka rozlíšenie 1080p pri 240 Hz.

Slúchadlá sa pohybujú od 299 do 99 USD, pričom prémiové H9 ponúkajú potlačenie šumu, 360-stupňový priestorový zvuk a 32 hodín výdrže batérie.

Zdroj foto: SONY

Model H7 za 229 dolárov nemá potlačenie hluku, ale predlžuje výdrž batérie na 40 hodín, zatiaľ čo najlacnejší model H3 je káblový.

Uvedenie herného vybavenia pre PC je ďalším signálom, že spoločnosť Sony to s presadzovaním sa v oblasti počítačových hier myslí vážne. Šéf PlayStation Jim Ryan minulý mesiac na obchodnom brífingu povedal, že spoločnosť Sony očakáva, že do roku 2025 bude polovica jej ročných vydaní na PC a mobilných zariadeniach. Či si ale nové herné príslušenstvo od Spoločnosti Sony hráči oblúbia ostáva otázkou.

Pridajte komentár