EAST MAG
zdroj foto: Marek Harvan

Igor Stančík z DT ITSO SK: Častokrát vidíme ako absolventi, ale aj skúsení odborníci rastú spolu s našou firmou

Igor Stančík je viceprezidentom pre ľudské zdroje v Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia, kde pracuje už viac ako 15 rokov. O jeho aktuálnej práci i vášni o gamingu sme ho vyspovedali v rozhovore pri príležitosti turnaja DT Legends v Košiciach.


Pán Stančík, ďakujeme, že ste prišli! Na úvod, aká je vaša aktuálna úloha v DT ITSO SK?

Som viceprezidentom pre ľudské zdroje, pokrývam rozsiahlu agendu týkajúcu sa našich zamestnancov, ako napr. nábor, vzdelávanie, školenie, odmeňovanie a ďalšie.

Čo vás najviac napĺňa pri vašej práci?

Je to práca s ľuďmi. Častokrát vidíme ako absolventi, ale aj skúsení odborníci rastú spolu s našou firmou. Vidieť talentovaných ľudí, ako na sebe pracujú, ako sa rozvíjajú, je to, čo mňa osobne veľmi napĺňa.

Je mi jasné, že v tom formačnom procese má najväčšiu mieru vždy ten samotný človek, ktorý musí chcieť posúvať sa vpred, ale isto sú tu podporné faktory, ktoré mu môžu dať v tom raste pomocnú ruku. Ako je to vo vašej firme s týmito faktormi?

V prvom rade môžeme hovoriť o vzdelávacích a tréningových programoch v rôznych oblastiach, ako sú napr. práca s operačnými systémami, databázami, samotné programovanie, poskytujeme mentoring aj coaching. Naša interná komunita expertov vytvára pravidelný networking, zdieľa skúseností, pomáha a podporuje začínajúcich v oblasti IT.

Veríme, že „Sky is the limit“, nelimitujeme šikovných a talentovaných ľudí, je tu možnosť
horizontálneho a vertikálneho posunu a rastu v rámci našej spoločnosti.

Dnes sme sa tu stretli pri príležitosti DT Legends turnaja, na ktorý ste pozvali študentov
z UPJŠ, TUKE a SPŠE PO a  KE. Záujem je veľký o toto podujatie aj o gaming ako taký. Čo by ste nám mohli povedať o tomto podujatí?

Skúsenosti s užívateľskými platformami a kompetenciami, môžu byť neskôr využité aj pracovnom, profesionálnom živote práve v IT.

Aké sú vaše vyhliadky do budúcna z pohľadu firmy?

Sme dynamicky sa rozvíjajúca spoločnosť v rámci celej Európy vrátane Slovenska, vyvíjame cloudové technológie, podporujeme smart riešeniami Automotive a Healthcare sektor. Ponúkame hybridný model práce, ktorý oceňuje najmä mladšia generácia. Počet našich zamestnancov aktuálne je viac ako 4000.

Ďakujeme za rozhovor!

Ďakujem za pozvanie a prajem čitateľom pekný deň!

Pridajte komentár