EAST MAG
Zdroj: tlačová správa MasterCard

Finančná spoločnosť Mastercard oznámila spoluprácu so Saudskou E-športovou Federáciou

Minulý týždeň sa stretli predstavitelia MastercardSEF ( Saudská E-športová Federácia ) pri podpísaní oficiálneho memoranda, ktoré má za cieľ pomôcť propagovať miliardový herný priemysel v krajine. MastercardSEF plánujú kooperovať na celom rade inovácii vrátane integrácie Metaverse a rozšírenej reality, NFT ( Non-Fungible Tokens) a vernostných riešení pre hráčov a fanúšikov virtuálnej karty Mastercard.

Spoločný cieľ ako tvrdí Mastercard v svojej tlačovej správe je vytvoriť nové a jedinečné produkty, služby, riešenia a poskytnúť ich hráčom a spotrebiteľom na Blízkom východe a v Severnej Amerike.

REKLAMA
Zdroj foto: Zdroj: tlačová správa MasterCard

E-šport hnacia sila inovácie

  • V Saudskej Arábii boli hry a e-šport označené za hnacie sily rastu. Pomocou gamingu chce SEF podporiť už prebiehajúcu transformáciu digitálnej infraštruktúry, hospodárstva a spoločnosti v krajine.
  • Podla nedávnej správy spoločnosti Boston Consulting Group (hyperlink https://www.bcg.com/2021/gaming-and-esports-sector-are-the-next-shift-in-media ) sa očakáva nárast spotreby hier a e-športu v Saudskej Arábii do roku 2030 až na 6,8 miliardy USD.

„ Sme veľmi radi, že môžeme spolupracovať so Saudskou e-Športovou Federáciou (SEF). Táto historická dohoda pomôže predstaviť nové technológie, ktoré zohrávajú dôležitú úlohu pri premene kráľovstva na popredné centrum hier a e-športu a v širšom zmysle aj podnikania, cestovného ruchu, voľného času a inovácií.“

„Dúfame, že spoločne so SEF budeme kurátormi špeciálnych ponúk, podujatí a angažovanosti, pričom využijeme naše technológie na uľahčenie platieb pre hráčov a vytvoríme viac strhujúcich zážitkov a skutočne neoceniteľných momentov pre obyvateľov Saudskej Arábie a zanietených hráčov z celého sveta.”

  • Dimitrios Dosis, prezident spoločnosti Mastercard pre východnú Európu, Blízky východ a Afriku.

” Od momentu založenia Saudskej e-športovej federácie v roku 2017 venujeme pozornosť organizovaniu národných a medzinárodných turnajov a podujatí svetovej úrovne – zážitkom, ktoré vypovedajú o potenciáli kráľovstva, jeho hernej komunity, priemyslu a digitálnej infraštruktúry. Dnes chápeme, že na dosiahnutie našich cieľov je rozhodne dôležité, aby sme spolupracovali s podobne zmýšľajúcimi partnermi, ktorí zdieľajú naše hodnoty a ambície.

„Spoločnosť Mastercard ako jedna z popredných svetových technologických spoločností, ktorá vynakladá veľké úsilie na rozšírenie svojej činnosti v oblasti herného priemyslu, má najlepšie predpoklady na to, aby sa k nám v našej misii pripojila. Naša spolupráca k tomu výrazne prispeje, pritiahne do kráľovstva investorov a vytvorí ďalšie príležitosti pre viac ľudí v celej krajine.”

  • Ahmed Albishri, prevádzkový riaditeľ Saudskej športovej federácie.

Pre sčítané publikum tento krok od SEF môže byť prekvapujúci ale nie neočakávaný. Saudská vláda neustále investuje do e-športu a hier, vládou podporovaná spoločnosť Savvy GamingGroup ešte začiatkom tohto roka odkúpila spoločnosti ESL GamingFACEIT. Neskôr na to SEF oznámila osemtýždňové herné podujatie Gamers8, ktoré sa uskutoční toto leto v Saudskom hlavnom meste Riyadh a na ktoré je vyčlenených 15 miliónov USD.

Zdroj foto: Zdroj: tlačová správa MasterCard

Pridajte komentár