EAST MAG
Zdroj: Inovačné centrum Košického kraja

V Košiciach vzniká nová inovačná komunita, aj vy sa môžete stať jej súčasťou

Inovačné centrum Košického kraja pokračuje vo svojich aktivitách v rámci rozvoja regionálneho inovačného ekosystému. Tentokrát dáva priestor verejnosti, aby sa priamo zapojila do tvorby nápadov a projektov, vďaka ktorým sa Košický kraj posunie vpred. Úlohou inovačnej komunity bude vytvoriť pre verejnosť priestor, v ktorom sa budú otvárať a diskutovať kľúčové témy týkajúce sa inovácií, podnikania alebo vedy a výskumu.

To, čo môžeme vidieť v rozvinutých ekosystémoch, kde sa mladí talentovaní ľudia stretávajú, vymieňajú si svoje skúsenosti a pohľady na rôzne témy, sa stáva realitou aj u nás. Inovačné centrum Košického kraja sa rozhodlo aktívne podporovať takúto komunitu a vytvoriť tak fórum, ktoré prepojí lokálne  talenty, inovatívcov a podnikavcov.

Inovačný meetup Košice

Našou ambíciou je v Košickom kraji prepájať ľuďí, ktorí majú záujem inovovať a prinášať nové nápady. Chceme vytvoriť v regióne priestor, ktorý poskytne možnosť diskutovať, vzdelávať sa a vyjadrovať svoje názory pre kohokoľvek, kto má o takúto tému záujem. V zahraničí sú práve takéto komunity zdrojom nových nápadov, pretože sa na jednom mieste neformálne stretávajú talentovaní ľuďia so skupinami z biznisu alebo regiónu, ktorí majú určitý problém, ktorý chcú vyriešiť, ale nevedia ako na to,“ hovorí Peter Breyl, generálny riaditeľ Inovačného centra Košického kraja.

Prvé stretnutie Inovačnej komunity sa uskutoční už vo štvrtok 29. júna 2022 v Tabačke Kulturfabrik. Témou diskusie bude Superpočítač v Košickom kraji. Na stretnutí predstavia ciele v rámci Operačného Programu Slovensko, ktoré sa týkajú tejto problematiky a súčasťou bude aj krátka online prezentácia o Superpočítači Karolína, ktorý je umiestnený v Ostrave.

Registrovať sa na toto podujatie môžete prostredníctvom webovej stránky www.ickk.sk

Jana Beerová

Projektová manažérka magazínu EastMag.

komentár: 1