EAST MAG
Zdroj obrázka: Duncan Andison / Shutterstock.com

Ani v lete nezabúdajte v horách na vrtochy počasia

Letné počasie láka von a zväčša nás obdarúva slnečným svetlom, no dokáže byť aj zradné. Na rozdiel od jari či jesene sme často svedkami náhlych zmien počasia, búrok či iných nepríjemných poveternostných javov. V lete zároveň trávia ľudia viac času vonku, či už v mestskom intraviláne alebo v prírode na turistike. Je preto dobré pripraviť sa aj v lete na to, čo vás na turistike môže z dôvodu zmeny počasia postretnúť.

Neexistuje zlé počasie, len nevhodné oblečenie

Pravda, s výnimkou bleskov, krupobitia či životu-nebezpečného vetra. Určite vám neodporúčame ísť na turistiku, ak hrozia takéto podmienky. Môže sa však stať, že aj po tom, ako ste ráno vyrazili na turistiku bez jediného obláčika na modrej oblohe, vás prepadne napríklad silnejšia dažďová prehánka. Na prvé počutie padne v lete také schladenie dobre, avšak nie je to veľmi príjemné, ak navyše chcete ešte v turistike v daný deň pokračovať. Preto vám odporúčame mať aj v lete počas turistiky pripravené outdoor oblečenie, ktoré vám pomôže a uľahčí zvládnuť aj nástrahy nevypočítateľného počasia.

Bundy či mikiny

V rámci outdoor oblečenia si môžete naozaj vyberať z toho, čo sa vám hodí, resp. čo potrebujete. Medzi najobľúbenejšie produkty zaraďujeme športové bundy, termobielizeň, softshellové bundy, flísové mikiny, nohavice či kraťasy. V prípade letných vrtochov počasia určite oceníte nepremokavé bundy s kapucňou, v chladnejších mesiacoch to zase pri turistike nejde bez termobielizne. Každé ročné obdobie má jednoducho svoje vlastné špecifiká.

Lepší zážitok

Ak si dáte záležať na príprave, tak si doprajete lepší zážitok. Pokiaľ si neviete presne vizualizovať, čo všetko sa skrýva pod outdoor oblečením, stačí si kliknúť na Sportrysy a pozrieť si, z čoho všetkého si môžete vyberať.

Pridajte komentár