EAST MAG
Súťaž inovatívnych nápadov TUKE
Zdroj: Startup centrum TUKE

Máte dobrý nápad a chceli by ste si založiť svoj startup? Prihláste sa do Súťaže inovatívnych nápadov

Startup centrum TUKE ponúka opäť možnosť zapojiť sa do súťaže inovatívnych nápadov, projektov a podnikateľských riešení. Víťazné projekty získajú priestory zdarma, expertnú a mentorskú podporu či pomoc pri tvorbe podnikateľského plánu a hľadaní investorov.

„Je to skvelá príležitosť na rozšírenie networku, získanie vedomostí v oblastiach, ktoré sú potrebné na rozcoj vlastnej organizácie či firmy a odpichnutie sa od zeme pri vzlete startupu, keď sa premieňa na firmu, ktorá prináša pravidelný príjem,“ hovorí jedna z koučiek, Lenka Hlinková.

Koučovanie spočíva vo fasilitovaných diskusiách o tom, kde sa startupy nachádzajú, kam sa chcú dostať a aké kroky potrebujú urobiť, aby sa tam dostali čo najrýchlejšie.

Jedným zo startupov, ktoré si vyskúšali Súťaž inovatívnych nápadov, je aj Store Predictor. Startup sa venuje predikčnej analytike. Začali približne pred rokom, majú 4-členný tím a aktuálne už rokujú s prvým investorom. Čo odporúčajú všetkým, ktorí sa plánujú prihlásiť do súťaže?

„Odporúčam vytvoriť si krátku prezentáciu, v ktorej odprezentujete svoj nápad. Keď uspejete, so všetkým ostatným im už pomôžu v Technicome. Je tu veľa super mentorov, výborný kolektív, krásne priestory a networking,“ odporúča Aleš Jendera zo StorePredictor.

Do súťaže sa dá prihlasovať celoročne. Výber nových startupov prebieha každých 6 mesiacov. Máte dobrý nápad? Vyskúšajte to aj vy. Prihlášky do 15. kola súťaže môžete zasielať do 24. júna. Súťaž prebehne 29. júna v Univerzitnom vedeckom parku Technicom.

Viac informácií nájdete na webe Startup centra. Pre zapojenie sa do súťaže je potrebné vyplniť registračný formulár.

Jana Beerová

Projektová manažérka magazínu EastMag.

Pridajte komentár