EAST MAG
Slovensko v mobile
Zdroj foto: Appstore

Štát spustil appku Slovensko v mobile

K službám štátu na ústrednom portáli verejnej správy slovensko.sk či na ďalších stránkach verejnej správy sa už ich užívatelia môžu dostať nielen cez počítač a elektronický občiansky preukaz s čítačkou. Ministerstvo pre informatizáciu s jeho vlastnou firmou Slovensko IT zahájili štart mobilnej aplikácie Slovensko v mobile. 

Zložité prihlásenie cez čítačku bolo hlavnou prekážkou toho, že ľudia portál nevyužívali. Aplikácia Slovensko v mobile má občanom zjednodušiť prístup k dátum a informáciám či sprístupniť ďalšie úradné portály. Ako napísala Remišová na svojej facebookovej stránke, užívatelia tak získajú prístup aj k  webom a službám orgánov verejnej správy.

REKLAMA

Aplikácia Slovensko, ktorá vznikla v Slovensko IT nekončí. V poskytovaní jednoduchých služieb verejnosti a občanom chcú ísť ďalej. Jedným z možných využití mobilnej aplikácie bude napríklad aj platenie miestnych daní, upozornenie na končiacu platnosť technickej kontroly auta, vybavovanie náhradných cestovných dokladov či kalendár udalostí, ktoré majú občanovi uľahčiť život. 

Zdroj: FB/ Veronika Remišová

Čo je Slovensko v mobile?

Slovensko v mobile je projekt štátu, ktorý má predstavovať „úplne nový digitálny ekosystém pre občanov a podnikateľov”. Mobilná aplikácia Slovensko v mobile, ktorá okrem služby identifikácie a autentifikácie občana sprístupní vybrané elektronické služby štátu, má tiež obsahovať riešenie pre napojenie iných samostatných mobilných aplikácií.

Aplikáciu Slovensko v mobile si môžete stiahnuť v Google Play či Appstore.

Simona Ďurkovič

Pridajte komentár