EAST MAG
Zdroj foto: Indexmag.sk

Rozhovory so startupmi: Nordics IO

Svet je rýchly a technológie nám každý deň uľahčujú život, no tiež nám prinášajú obrovské príležitosti vďaka partnerstvám, práci či podnikaniu na diaľku. Európa má neuveriteľný potenciál v oblasti špičkových technológií. Tím z Nordics IO si dal za úlohu nájsť spoľahlivé a dôveryhodné európske IT spoločnosti s kvalitnými zdrojmi a inovatívnymi riešeniami. 

Startup, ktorý začal svoju púť v ÚVP Technicom, sa zameriava na B2B partnerstvá medzi IT spoločnosťami. Platforma Nordics IO vytvára transparentný európsky IT ekosystém, v ktorom môžete nájsť spoločnosti zodpovedajúce technológiám a odbornosti presne z vašej oblasti. 

V minulosti som študoval a pracoval vo Švédsku a Fínsku, nedostatok IT zdrojov a služieb bol v týchto krajinách markantný. Tieto krajiny evidovali, že Slovensko alebo Česko majú veľmi kvalitné IT služby, lenže nevedeli, ako sa k daným spoločnostiam dostať. Chýbal im kontakt alebo pozitívna skúsenosť na to, aby sem tieto IT firmy dostali. Práve preto sme vyvinuli Nordics IO, ktorý dokáže zahraničným klientom nájsť presne to, čo z IT sveta potrebujú,  hovorí Lukáš Rezanina, generálny riaditeľ Nordics IO.

Relácia vzniká v spolupráci s UVP TECHNICOM  a Innovlab Startup Centrom DT ITSO SK. Pozrite si aj ďalšie inšpiratívne časti Rozhovorov so startupmi alebo si ich pustite na svojej streamovacej službe.

Máte pre nás tip na startup, ktorý by si zaslúžil priestor v rubrike Rozhovory so startupmi? Napíšte nám do komentára alebo na náš mail redakcia@indexmag.sk.

Simona Ďurkovič

Pridajte komentár