EAST MAG
Zdroj foto: kosice.sk

Kúpalisko na Rumanovej v Košiciach odštartovalo letnú sezónu

V Košiciach sa dnes napoludnie začala letná sezóna. Svoje brány otvorilo obľúbené letné kúpalisko Rumanova v Mestskom parku, ktoré spravuje mestský podnik Tepelné hospodárstvo (TEHO). Návštevníkov tento rok poteší nezmenené vstupné a viaceré novinky, ktoré im v lete spríjemnia pobyt na kúpalisku.

Prevádzkovateľ kúpaliska v súčasnosti dokončuje nové ležovisko, relaxačnú zónu s kapacitou 70 ležadiel. Nová plocha na slnenie v podobe kaskádovitej drevenej terasy vzniká na streche objektu, pod ktorým je zázemie kúpaliska, sprchy, šatne a toalety.

REKLAMA

Nová relaxačná zóna poteší najmä opaľujúcich sa návštevníkov

Podľa námestníka riaditeľa pre ekonomiku spoločnosti TEHO Štefana Ferencza bude nová relaxačná zóna na streche ich budovy smerom k ihrisku v Mestskom parku orientovaná na juhozápad, čo zabezpečení vynikajúce podmienky všetkým fanúšikom slnečných lúčov.

V súčasnosti pokračujú ešte niektoré stavebné úpravy, otvoriť pre verejnosť by ju chceli na prelome júna a júla. Dopĺňa, že pre návštevníkov sú oddnes k dispozícii tri vyhrievané bazény s celkovou výmerou takmer 1400 m2 (plavecký, neplavecký a detský) s teplotou 25 – 29 °C. K dispozícii sú aj tri bufety, bezplatná wi-fi alebo skrinky na odloženie si svojich vecí. Za poplatok bude možné požičať si lehátko, stolík a slnečník. 

zdroj foto: kosice.sk

V priebehu sezóny pribudnú aj nové bezpečnostné skrinky na uloženie cenín. Novinkou pre tento rok je aj knižnica plná kníh, ktoré si návštevníci môžu voľne požičať na spríjemnenie relaxu. Takáto novinka pribudne v spolupráci s Knižnicou pre mládež mesta Košice na oboch kúpaliskách v správe TEHO.

Až do konca júna bude kúpalisko na Rumanovej otvorené cez pracovné dni od 12.00 – 19.00 hod., cez víkendy sa začne s prevádzkou už o deviatej hodine. Počas letných prázdnin budú otváracie hodiny každý deň medzi 9.00 – 19.00 hod. Plavci môžu aj tento rok využiť „svoj čas“ vrátane zvýhodneného 2-eurového vstupného (resp. 18 eur na 10 vstupov) medzi 7.30 – 8.45 hod. Takúto možnosť budú mať od 1. júla vždy v pracovných dňoch. Zvýhodnené plavecké vstupy sú dostupné aj v čase od 17.45 do 19.00 hod.

Na „Čehačku“ finišujú pred otvorením

Sezóna na legendárnom kúpalisku Červená hviezda odštartuje najneskôr začiatkom letných prázdnin, keď sa dokončia všetky práce po sťahovaní Centra pomoci ukrajinským utečencom, ktoré tam v uplynulých troch mesiacoch fungovalo. Počas sezóny zostane zatvorený vodnopólový bazén, kde v súčasnosti prebiehajú práce spojené s jeho zastrešením. Bazén potom bude môcť byť prevádzkovaný celoročne. Pomôže tak značne vyťaženej Mestskej krytej plavárni, ktorá sa má takisto rekonštruovať a premeniť na Národné olympijské centrum plaveckých športov. 

Ani na „Čehačku“ sa nebude meniť výška vstupného a Košičania za kúpanie zaplatia rovnakú sumu ako minulé leto. Obe kúpaliská majú webové stránky (www.kupaliskorumanova.sk a www.cervenahviezda.sk), na ktorých sú informácie o počte návštevníkov či teplote vody, on-line kamery na vybrané bazény, možnosť zakúpiť si lístky v predstihu online a vyhnúť sa čakaniu v rade.

Vstupné – Kúpalisko Rumanova

Dospelý denný 5,50 €
Dospelý zľavnený – po 15.00 hod. 4,50 €
Detský denný 4,50 €
Detský zľavnený – po 15.00 hod. 3,30 €
Dôchodca, ZŤP 3,30 €
Študenti ISIC, EURO 5,00 €

Vstupné – Kúpalisko Červená hviezda

Dospelý denný          6,50 €
Dospelý zľavnený – po 15.00 hod.  5,00 €
Detský denný  5,00 €
Detský zľavnený – po 15.00 hod.  4,00 €
Dôchodca, ZŤP      4,00 €
Študenti ISIC, EURO 5,50 €

V platnosti takisto ostávajú aj minulý rok zavedené a zľavnené rodinné vstupenky 2+2 (dvaja dospelí a dve deti) resp. 2+1 (dvaja dospelí a jedno dieťa).

tlačová správa

Pridajte komentár