EAST MAG
Foto: Pixabay

Deň otcov v Košiciach alebo kde vyvenčiť svojich ockov?

Po sviatku všetkých mám a detí prichádzajú konečne na rad aj oteckovia. Svoj Deň otcov oslávia tento rok v nedeľu 19. júna. Nezabudnite im venovať objatie, čokoládu či pozvať ich na pivko. Pokojne ich však môžete vziať aj na výlet či milé podujatie.

Mestská časť Košice – Juh pripravila pri príležitosti Dňa otcov športovo-zábavné popoludnie. Začne v nedeľu 19. júna o 15.00 hod. v Magentalife Športovo – zábavnom areáli na Alejovej 2H. Chvíle plné prekvapení a zábavy ozvláštni pretláčanie rúk, lukostreľba, adventure golf a množstvo ďalších súťaží. Ockovia majú vstup voľný.

REKLAMA
Foto: Archív MČ KE-Juh

V nedeľu 19. júna môžu oteckovia svoj deň už tradične osláviť aj návštevou detskej železnice Košice. „Na Deň otcov poskytujeme zvýhodnené cestovanie pre všetkých otcov a starých otcov v sprievode dieťaťa/vnúčaťa, ktorí budú v tento deň cestovať za detský lístok,“ pozýva Zuzana Lehotská z Detskej železnice Košice.

Skvelým nápadom je tiež zájsť do Múzea Vojtecha Löfflera v Košiciach. “Každý tatik, ktorý k nám v nedeľu zavíta aspoň s jedným dieťaťom, má vstup na všetky výstavy voľný,” pozýva riaditeľka múzea Noémi Ráczová.

Ďalšie inštitúcie v Košiciach síce na Deň otcov trošku pozabudli, no nič vám nebráni pozvať toho svojho do divadla, na výlet, na výstavu alebo len na skvelú večeru.

Poznáte históriu Dňa otcov? Nie je to len novodobý výmysel, ako by si možno mnohí mysleli. Prvá zmienka pochádza ešte z roku 1907, keď došlo v meste Fairmont v západnej Virgínii k banskému nešťastiu. Zahynulo tam 361 mužov – z toho 250 otcov. Spomína sa však tiež rok 1910, keď v americkom Spokane istá členka kostola navrhla pastorovi, že by sa nemal oslavovať len Deň matiek… Nápad sa rokmi ujal a v roku 1966 vtedajší americký prezident Lyndon B. Johnson vyhlásil prezidentskou deklaráciou tretiu júnovú nedeľu za Deň otcov. Národným sviatkom sa však stal až roku 1972 vďaka prezidentovi Richardovi Nixonovi.

Pridajte komentár