EAST MAG
top aplikacie

Moje TOP aplikácie #26 Mirka Antolíková

Obsah svojho telefónu nám v rámci rubriky Moje TOP aplikácie priblížila zástupkyňa mladšej generácie, študentka Mirka Antolíková.

Každá generácia inklinuje k svojim aplikáciám, bez ktorých by si už fungovanie pomaly ani nevedela predstaviť. Tentoraz sme preto vyspovedali mladučkú študentku umeleckej školy, aby sme získali prehľad o tom, čo fičí medzi mladými. Mirka používa tradičné známe appky, no predstavila nám i pomerne unikátne lahôdky ako BeReal či Co-Star.

REKLAMA

Ako inak, hitom je Tiktok

Tiktok je určite najpoužívanejšia aplikácia na zábavu medzi mladými. Po čase používania sa upraví obsah vašej For you Page a tak je veľmi ťažké odtrhnúť od appky oči. Páči sa mi, že sa viem spojiť s kamarátmi a navzájom si posielať videá, o ktorých si myslíme, že sa budú tomu druhému páčiť. Tiktok beriem ako oddych a po ťažkom dni si ho otvorím ako odmenu, ale nie som hrdá na to, ako veľmi som na ňom závislá.  Na bežnú komunikáciu používam zväčša Instagram, jeho obsah už pre mňa však nie je veľmi relevantný. Nezaujímam sa o influencerov a celebrity, skôr sa snažím podporiť lokálnych kreatívnych mladých ľudí. Sledujem len život svojich blízkych a dozvedám sa o rôznych podujatiach.

Zdroj: Shutterstock

BeReal a foť, čo práve robíš

Medzi social aplikáciami sa rozbieha aplikácia BeReal. Funguje tak, že vás aplikácia každý deň v náhodnom čase požiada o fotografiu čohokoľvek v tom momente robíte. Aplikácia spraví fotografiu naraz prednou a zadnou kamerou mobilu, aby vaši kamaráti presne vedeli, čo robíte.  

Zdroj: Shutterstock

Niečo pre gejmerov

Ďalšia používaná aplikácia, pomocou ktorej sa spájam s ľuďmi, je Discord. Ten je vhodnejší na počítač, pretože je používaný hlavne gejmermi, ktorý si chcú zahrať spolu s kamarátmi počas hovoru. V Discorde sa však tvoria rôzne skupiny s ľuďmi, ktorých môžu zaujímať podobné veci, alebo len majú chuť sa spoznávať. 

Zdroj: Shutterstock

Stále populárnejšie podcasty

Myslím si, že najpoužívanejšia aplikácia na počúvanie hudby medzi mladými je Spotify. Neplatená verzia má síce pár záporov, ale na premium sa viete poskladať s viacerými kamošmi, čo vás vyjde len pár eur mesačne. Na Spotify ma baví to, že viete vytvárať vlastné playlisty na každú náladu či príležitosť a zdieľať ich s kamarátmi. Hudbu a podcasty si môžete stiahnuť a počúvať offline.

Osobne používam samostatnú aplikáciu na podcasty, a tou je Podcast Go. Podcasty si môžete taktiež sťahovať a počúvať offline. Najradšej si svoje obľúbené púšťam pri cestovaní alebo pri práci. 

Zdroj: Shutterstock

Kreatívne dušičky majú raj v Pintereste

Pinterest je skvelá stránka na inšpiráciu v akomkoľvek smere. Moja domovská stránka sa skladá hlavne z extravagantnej módy, mejkapu, bytových doplnkov, ale aj ilustrácií a grafiky. Môžete si tu vytvárať tematické nástenky, kde si ukladáte všetko, čo vás zaujme. 

Zdroj: Shutterstock

Spiritualita a Co-Star 

Nakoniec by som spomenula aplikáciu Co-Star, ktorá zaujme najmä spirituálnejších ľudí. Do aplikácie si zadáte dátum, miesto a čas narodenia, a ona vám potom vytvorí osobnú chart so znameniami a jej následnú analýzu. Vďaka nej sa o sebe môžete veľa dozvedieť. Aplikácia vám taktiež náhodne posiela myšlienky na daný deň.     

Zdroj: Theverge.com

V rubrike Moje TOP aplikácie tentoraz hviezdila mladá študentka umenia Mirka Antolíková. Nájdete v nej však tipy na aplikácie aj od mnohých známych osobností z rôznych sfér. Prečítajte si, aké sú TOP aplikácie marketéra Radovana Greža, ktorý má na svedomí reklamu pre Dedoles, či Šimona Šicka z Pixel Federation.

Pridajte komentár