EAST MAG
Zdroj: SŠUPF

Štartuje Mobilfest – mottom je Toč aj ty s IT

Myslíte si, že na natočenie krátkeho filmu potrebujete zložitú techniku? Omyl! Sociálne siete sú dnes zaplavené krátkymi videami, ktoré sa stali virálnymi vďaka originalite nápadu, silnému príbehu či pôsobivej estetike a boli nasnímané bežne dostupnou technikou – mobilným telefónom. Aktuálne štartuje ojedinelá kreatívna súťaž filmovej školy v Košiciach Mobilfest, ktorá je toho už sedem rokov dôkazom.

Súťaž videofilmov a fotografií vytvorených mobilom hľadá talenty, ktoré nakrútia film výlučne prostredníctvom mobilného telefónu v minimálnej dĺžke 30 sekúnd a maximálnej dĺžke 5 minút, prípadne nafotia fotografie mobilom. Mottom aktuálneho ročníka je Toč aj ty s IT.

REKLAMA

“Filmy môžu byť hrané, dokumentárne, animované, prihlásiť môžete aj videoklip, art video či fotografiu,” objasňujú organizátori zo Súkromnej školy umeleckého priemyslu filmovej v Košiciach.

Foto: Archív SŠUPF

Pre všetky vekové kategórie

Súťaž nie je vekovo ohraničená – najmladší účastník v jej histórii mal iba 3 roky a najstarší 70. Súťažné video diela a fotografie s prihlasovacím formulárom umiestnite tu najneskôr do 15. septembra 2022. Jeden prihlasovateľ môže pokojne prihlásiť viac filmov a fotografií.

Slávnostné vyhodnotenie, odovzdávanie cien a premietanie víťazných filmov sa uskutoční v októbri 2022 už tradične v Cinemaxe Optima v rámci IT show Košice.

Prihlásené diela posúdi umelecká porota zložená z odborníkov z filmového a televízneho  fachu. Čestným predsedom je skladateľ, hudobník, spevák a zabávač Marián Čekovský, výkonným riaditeľom  Walter Uhrík. V porote okrem nich sedia skúsení režiséri  Peter Hrabinský, Jaroslav Kerner, či Peter Kováčik.

„Mobilfest sa počas uplynulých rokov stal pevnou súčasťou kreatívneho koloritu aj kultúrnych udalostí v Košickom kraji. Navyše každý ročník priniesol i novinky. V tomto roku to bude prezentácia Košického kraja aj formou fotografií,“ hovorí riaditeľka Súkromnej školy umeleckého priemyslu filmovej Jarmila Uhríková.

Od pilotného ročníka až doteraz do súťaže prihlásilo viac ako 200 súťažných videí. Všetky si môžete pozrieť tu.

V siedmom ročníku sa súťaží v nasledujúcich kategóriách a disciplínach:

• I. DOSPELÍ (nad 18 rokov)

1) Filmy (hrané, dokumentárne, animované, videoklip)

2) Art video

3) Fotografia

• II. ŠTUDENTI A ŽIACI (14 – 18 rokov)

1) Filmy (hrané, dokumentárne, animované, videoklip)

2) Art video

3) Fotografia

• III. DETI (do 14 rokov)

1. Voľná tvorba – video

2. Fotografia

Pridajte komentár