EAST MAG
DT legends
Zdroj: DT ITSO SK

DT ITSO SK búra tabu. Privíta u seba medziškolský turnaj v League of Legends

Videohry boli na školskej pôde po dlhé roky všeobecné tabu, napriek tomu, že sa jedná o populárnu voľnočasovú aktivitu väčšiny študentov. Časy sa však menia a už aj riaditelia škôl začínajú chápať, že hry pre ne nie sú strašiakom, ale prostriedkom, ako prirodzenou cestou podchytiť svojich zverencov, ba čo aj, ukázať im nové cesty na trhu práce.

Jednou z prvých lastovičiek pretavenia videoherného potenciálu v školskom prostredí je turnaj pod hlavičkou Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia – DT Legends. Ako najväčší zamestnávateľ na východnom Slovensku táto firma usúdila, že by zďaleka nebol zlý nápad, keby skúsila osloviť svojich potenciálnych zamestnancov na školách v prostredí, ktoré je im blízke, a to vo videohrách.

REKLAMA

Slovo dalo slovu a po školských výberoch sa vo finálovom turnaji DT Legends 17.6.2022 stretnú v košických priestoroch DT ITSO výbery štyroch známych stredných škôl a univerzít z východného Slovenska: Technickej Univerzity v Košiciach, Univerzity Pavla Jozefa Šafárika a Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Košiciach i v Prešove. Súťažiacich doplnia i dualisti a zamestnanci z DT ITSO.

Celý turnaj DT Legends bude vysielaný na Twitchi, okrem zápolení v League of Legends bude súčasťou programu panelová diskusia s Igorom Stančíkom o gamingu, Janou Patrekovou o modernom a duálnom IT vzdelávaní, Marekom Lavčákom o dôležitosti brandu a práce s generáciou X, ako i Veronikou Borgoňovou, ktorá nám porozpráva o pôsobení virtuálneho prostredia na duševné zdravie, odolnosť a tvorivosť.

DT legends
Zdroj: DT ITSO SK

Viac zaujímavostí zo sveta gamingu sa dočítate v našej gamingovej sekcii. Tento článok vznikol v spolupráci s 21 games.

Pridajte komentár