EAST MAG
Zdroj: Shutterstock

Netradičná pomoc vo vojnových časoch

Vojna na Ukrajine nás ovplyvnila. Niektorí naši kolegovia tam majú rodiny, iní bývajú hneď v pohraničí a na projekte Crossuite priamo spolupracujeme s tímom 7 vývojárov a testerov z juhozápadného Ukrajinského mesta Dnipro (Дніпро).

Keď sa to celé začalo, chceli sme pomôcť. Nielen materiálne a personálne, ale aj ako programátori, lebo vieme, že táto vojna sa bojuje aj v online priestore. A tak vznikla na našom blogu nová rubrika – Bezpečnosť na internete.

Anonymous, photo via Unsplash

Najlepšia obrana nie je vždy útok

V tejto vojne sme v online prostredí ako prvé spozorovali pretlak falošných informácií, zahmlievanie či dokonca číre klamstvá. Jeden z našich blogov sa preto zameral práve na ne a ponúka rýchly návod, ako si ich relevantnosť overiť. Postačí vám CRAP test.

Ďalšie internetové bombardovania predstavovali útoky na servery dezinformačných stránok s cieľom znemožniť ich fungovanie. Aj o nich sme preto napísali a predstavili ich fungovanie, delenie či konkrétne body, ako voči nim svoj projekt ubrániť.

Iné správy zas hlásili, že súčasťou vojnových operácií bolo aj kradnutie hesiel a ďalších osobných informácií rôznych poslancov s vplyvom na vojnové dianie. Tému Phishingu sme teda podrobne rozobrali a pridali aj tipy na ochranu vášho hesla. Vedeli ste, že by malo mať aspoň 12 znakov?

Zašli sme aj hlbšie – podľa TouchIT vojna na Ukrajine praje kryptomenam a tým pádom sa zvyšuje aj riziko kybernetických útokov zameraných na ich ťažbu. Jedným z nich je XSS útok, o ktorom sme napísali hneď 2 blogy. V tom druhom nájdu programátori konkrétne odporúčania, čo a ako ošetriť, aby im web nepodľahol.

Zdroj: Frontend Masters vol. 21

Ide nám o vašu bezpečnosť

Téma online bezpečnosti je rozsiahla a chceli by sme sa jej venovať aj naďalej, a to nielen prostredníctvom blogov, ale aj na našom najbližšom evente Frontend Masters vol.21, ktorý sa uskutoční 7. júna o 18:00 naživo v Aston Building v Košiciach a zároveň bude aj streamovaný na Facebooku. Tešíme sa na vás a dovtedy – think before you click 🙂

bart.sk

Už viac ako 25 rokov vytvárame digitálne produkty v oblasti zdravia, športu a e-commerce. Vyvíjame moderné riešenia, ktoré zlepšujú kvalitu nášho života. Objavujeme nekonečné možnosti v online priestore, vychádzame z dlhoročných skúseností a spoločne tvoríme produkty, ktoré reagujú na potreby našich klientov, a to s ohľadom na ich rast a prosperitu. Pôsobíme v Košiciach a s viac ako 50 členným tímom ponúkame služby v oblasti dizajnu, e-commerce implementácie, agilného vývoja a kontinuálnej podpory.

Viac info na bart.sk

Pridajte komentár