EAST MAG
Zdroj: Kino Pocity Foto: FB Kino Pocity

Kino Pocity od júna opäť premieta v záhradnom kine

Milovníci pohyblivých obrázkov sa môžu aj toto leto tešiť na štedrú nádielku kvalitných filmov. Letné kino Pocity zorganizuje počas júna, júla a augusta 10 premietaní v záhradnom kine, ktoré sa nachádza za kinom Scala na Masarykovej ulici.

V príjemnej atmosfére mestského amfiteátra a pod hviezdnou oblohou budú mať diváci možnosť uvidieť snímky z rôznych kútov sveta a rôznych žánrov. Prvá projekcia je naplánovaná na stredu 1. júna o 21:00 h a bude ňou francúzska komédia AMÉLIA Z MONTMARTRU. Kultovú romantickú komédiu o nesmelej Parížanke s láskavým srdcom milujú vďaka jej hravosti a pôvabu milióny divákov po celom svete. Film o drobných, ale o to dôležitejších radostiach, ktorý získal množstvo prestížnych filmových ocenení, ani po 20 rokoch od premiéry nestratil nič zo svojho šarmu o čom sa budú môcť diváci presvedčiť na otvorení letnej premietacej sezóny.

Čo všetko sa môže pokaziť v luxusnej reštaurácii za jeden večer? To prezradí divácky hit BOD VARU už 8. júna. Britský film s famóznym Stephenom Grahamom v hlavnej úlohe sa ženie dopredu nekompromisným tempom práce v gastrobiznise. Trefný ale bude pripadať všetkým, ktorým sa pod ťarchou profesijného stresu niekedy zavarila hlava. Túto jednozáberovú jazdu hektickým večerom odmenilo publikum na MFF Karlove Vary búrlivým potleskom postojačky.

Srdcovú a hrejivú rodinnú drámu Mikea Millsa C’MON, C’MON, v ktorej exceluje Joaquin Phoenix premietne letné kino 15. júna. Phoenix v nej podáva tentoraz civilný, ale napriek tomu strhujúci výkon. Život trochu osamelého rozhlasového novinára Johnnyho sa na moment zastaví, keď sa musí postarať o svojho malého a podivínskeho synovca Jesseho. Spoločne sa vydávajú na cestu naprieč Spojenými štátmi. Medzi New Yorkom a New Orleans sa rodia nevšedné priateľstvá, ktoré oboch ovplyvnia na celý život.

Fínska komédia HEAVY TRIP je povinná jazda nielen pre každého metalistu a vidieť ju môžete 22. júna. Dvadsaťpäťročný Turo trčí v zapadnutej dedinke na severe Fínska. Jediným svetlým bodom v jeho živote je amatérska metalová kapela Impaled Rektum, v ktorej zastáva post speváka. On a jeho kamaráti už 12 rokov skúšajú, ale dosiaľ neodohrali ani jeden koncert. Potom ich však prekvapí nečakaná návšteva z Nórska – organizátor jedného z najbrutálnejších metalových festivalov Northern Damnation. Chlapci si uvedomia, že je to situácia „teraz alebo nikdy“.

Koniec školského roka bude patriť japonskému animovanému filmu MÔJ SUSED TOTORO. Nadčasový film majstra japonskej animácie Hajaa Mijazakiho v produkcii štúdia Ghibli s ohromujúcou obrazotvornosťou rozpráva o každodenných radostiach i trápeniach divákov každého veku. Sestry Sacuki a Mei sa s oteckom sťahujú na vidiek do strašidelného domu. Staršia Sacuki musí prevziať starostlivosť o domácnosť, zatiaľ čo malá Mei objavuje zákutia priľahlého lesa. Dievčatá sa spriatelia s roztomilými lesnými duchmi na čele s obrovským chlpáčom Totorom a prežijú s nimi najväčšie dobrodružstvo svojho života.

Letné Kino Pocity bude so svojim programom pokračovať každú stredu po zotmení až do 3. augusta. Filmy začínajú o 21:00 hodine, respektíve po zotmení a v prípade nepriaznivého počasia sa uskutočnia v Kine Scala. Vstupenky je možné zakúpiť aj online v predpredaji cez Tootoot.fm: bit.ly/LetneKinoPocity2022

Kino Pocity už 11 rokov prináša do Prešova kvalitné filmy, počas roka ich môžete vidieť vo filmovom klube Stromoradie a cez leto v Záhradnom kine za Scalou i na iných miestach. Projekt Letné Kino Pocity je realizovaný vďaka finančnej podpore mesta Prešov vo výške 2645 eur. Partneri projektu: PO.CITY., Libresso Books & Coffee, Park kultúry a oddychu Prešov.

Zdroj: Kino Pocity

PROGRAM JÚN – AUGUST 2022:
st 1. jún
AMÉLIA Z MONTMARTRU
(Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain, FR, 2001, 119 min, r. Jean-Pierre Jeunet)

st 8. jún
BOD VARU
(Boiling Point, VB, 2021, 72 min, r. Philip Barantini)

st 15. jún
C’MON C’MON
(C’mon C’mon, USA, 2021, 108 min, r. Mike Mills)

st 22. jún
HEAVY TRIP
(Hevi reissu, FIN/NOR/BE, 2018, 92 min, r. Juuso Laatio, Jukka Vidgren)

st 29. jún
MÔJ SUSED TOTORO
(Tonari no Totoro, JAP, 1988, 86 min, r. Hajao Mijazaki)

st 6. júl
NA CESTE
(Jadde Khaki, IR, 2021, 93 min, r. Panah Panahi)

st 13. júl
MILUJ SVOJHO ROBOTA
(Ich bin dein Mensch, DE, 2021, 102 min, r. Maria Schrader)

st 20. júl
MURÉNA
(Murina, HR/BR/USA/SLO, 2021, 96 min. r. Antoneta Alamat Kusijanović)

st 27. júl
PARÍŽ, 13. OBVOD
(Les Olympiades, Paris 13e, FR 2021, 105 min, r. Jacques Audiard)

st 3. august

NAJHORŠÍ ČLOVEK NA SVETE
(Verdens verste menneske, NOR, 2021, far., 121 min, r. Joachim Trier)

tlačová správa

Pridajte komentár