EAST MAG

IT Valley v kocke #5 

Máj  – networkovania čas. Konečne prišli teplé letné dni a zároveň sa našiel aj čas na prepájanie sa v offline prostredí, ktoré prinieslo množstvo príjemných spoluprác. Okrem toho sa klaster Košice IT Valley stal aj súčasťou obľúbenej PM konferencie. Viac podrobností si prečítajte v májovom súhrne IT Valley. 

Networkingové stretnutia členov a partnerov Košice IT Valley 

Jednou z dôležitých úloh klastra Košice IT Valley je vytvoriť príležitosti pre medzisektorové stretnutia, diskusie a, samozrejme, networking. Začiatkom mája mali členovia a partneri klastra možnosť stretnúť sa na podujatí Evening Drinks v profesionálnej, no napriek tomu priateľskej a neformálnej atmosfére v Proxi café bar & grill. Príjemný večer sa niesol v duchu prepájania, nových vízií, projektov či spoluprác. 

REKLAMA

Komunita IT Valley sa neustále rozrastá, má v regióne svoje nezastupiteľné miesto a nasleduje spoločný cieľ zdravo fungujúceho IT ekosystému, ako aj budovania dobrého miesta pre život a prácu. 

Daren Tang z WIPO v Košiciach

V rámci návštevy Slovenska prišiel 18. mája 2022 do Košíc generálny riaditeľ Svetovej organizácie duševného vlastníctva /World Intellectual Property Organization – WIPO/ pán Daren Tang v sprievode predsedu Úradu priemyselného vlastníctva SR pána Mgr. Matúša Medveca. Jednou z jeho hlavných zastávok bola návšteva Technickej univerzity v Košiciach, ktorá je dlhodobo lídrom v oblasti patentov spomedzi  vysokých škôl na Slovensku.

Zástupcovia Košice IT Valley s Darenom Tangom viedli diskusiu o transformácii regiónu, o generovaní lokálnych produktov, firiem a duševného vlastníctva. Jednou z najdôležitejších veci je prepojený ekosystém medzi akademickou obcou, podnikmi a vládou. Daren Tang taktiež spomenul, že mesto musí byť pre ľudí živé a atraktívne a taktiež, že Košice sú na správnej ceste k rastu a inováciám.

PMI konferencia projektového manažmentu 

Projektový manažment je dôležitou sférou, ktorá ponúka priestor na rozvoj a zlepšovanie sa. Potvrdila to aj PM konferencia, ktorá sa uskutočnila 26. mája. Tento ročník vniesol do programu osvieženie v podobe tém z oblastí športu, technológií a digitálnej kultúry. Počas konferencie vystúpilo mnoho zaujímavých spíkrov – Branislav Koniar, výkonný riaditeľ MMM, Michal Hladký z CIKE, Kvetoslava Sarvašová, lektorka a koučka, Róbert Srnka – Certifikovaný projektový manažér či Rudolf Christoher Takáč, zakladateľ spoločnosti 2BCognitus. Konferenciu spoločne s klastrom Košice IT Valley organizujú Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia, 2BCognitus, Project Management Institute Slovakia.

Zdroj: Košice IT Valley

Návšteva praxujúcich študentov KASV

Posledný májový deň zástupca Košice IT Valley Viktor Mitruk a  učiteľ Košickej akadémie softvérového vývoja Roland Onofrej navštívili všetky partnerské spoločnosti, ktoré sú súčasťou tejto akadémie ( Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia, FPT Slovakia, GlobalLogic Slovakia a VismaLabs Slovakia). Počas návštevy sa stretli s praxujúcimi študentmi Košickej akadémie softvérového vývoja a s ich mentormi. Študentov čaká ešte jeden celý rok praxe v renomovaných košických IT spoločnostiach. Ak ťa láka svet informačných technológií, poď sa vzdelávať do Košickej akadémie softvérového vývoja. Svoju prihlášku môžeš poslať do 10. júna 2022.

Viac informácií o košickej akadémii softvérového vývoja sa dozviete na www.kosickaakademia.sk.

Zdroj: Košice IT Valley

Košice IT Valley

Klaster Košice IT Valley zohráva dôležitú úlohu vo vývoji IT odvetvia v košickom regióne. Združenie bolo založené v roku 2007 ako spoločná iniciatíva vzdelávacích inštitúcií, štátnej správy a popredných IT spoločností. V roku 2012 sa združenie pretransformovalo na klaster. V roku 2015 bol klaster certifikovaný na “Cluster Management Excellence Label GOLD” ako prvý v strednej Európe a je jedným z troch certifikovaných klastrov v oblasti informačných a komunikačných technológií. V súčasnosti má 83 členov.

Pridajte komentár