EAST MAG
Zdroj: archív Index Mag

Rozhovory so startupmi: RescueBook

V  ďalšej časti našej relácie Rozhovory so startupmi vám predstavíme košický startup Rescuebook. Anna Kmecová nám v rozhovore prezradila, čomu sa tento startup venuje, no spomenula aj najnáročnejšie záležitosti, ktoré spomalili vývoj. 

RescueBook je interaktívna príručka prvej pomoci, ktorá využíva AR (rozšírenú realitu), videá a 3D grafiky. Nie je to len teoretická učebnica, ale moderná a praktická príručka, ktorá veľmi jednoducho a do detailov vysvetľuje, ako pomôcť so záchranou ľudského života.

REKLAMA

„RescueBook je interaktívna kniha prvej pomoci, ktorá kladie dôraz predovšetkým na život ohrozujúce stavy, resuscitáciu pomocou automatických externých defibrilátorov, postupy prvej pomoci. RescueBook bude môcť využívať tak široká verejnosť, ako aj študenti na základných či stredných školách,“ vysvetľuje Anna.  

Tím, ktorý pracuje na RescueBook, tvoria predovšetkým odborníci z praxe, záchranári a lekári, fotografi, ilustrátor a špecialisti zo sveta IT, ktorí startupu vdýchli dušu. 

Relácia vzniká v spolupráci s UVP TECHNICOM  a Innovlab Startup Centrom DT ITSO SK. Pozrite si aj ďalšie inšpiratívne časti Rozhovorov so startupmi alebo si ich pustite na svojej streamovacej službe.

Rozhovor bol realizovaný v jeseni 2021.

Ivana Mikuličková

Som asi živým dôkazom toho, že ak ťa niečo baví, venuj sa tomu a možno ťa to bude raz živiť. Marketing je mojou záľubou a zo stáží a brigád sa vykľulo moje povolanie. Venujem sa PPC kampaniam, social marketingu, navrhovaniu stratégií a občas aj písaniu.

Pridajte komentár