EAST MAG
Zdroj: Shutterstock

Deň detí v Košiciach stihnete na rôznych miestach

Deň detí v Košiciach sa uskutoční na viacerých miestach, a to nielen v stredu 1. júna 2022, ale i v piatok a počas víkendu. Vezmite svoje ratolesti a užite si kopec zábavy. Pripravili sme prehľad najzaujímavejších akcií.

  1. júna – streda

Košický deň detí – od 15.00 do 18.00 hod. určite vezmite ratolesti pred budovu Štátneho divadla. Čaká tu na nich popoludnie plné zábavy, hier a smiechu. O program sa postarajú tanečníci z Outbreak a WTK, bábkoherci z Bábkového divadla Košice s predstavením Janko Hraško a balónovými figúrkami deti poteší Marek Remeta.

Zdroj: Mesto Košice

Deň detí s Haligandou odštartuje už od 9.00 v Kulturparku. Deň plný zážitkov je primárne určený deťom do 5 rokov. Môžu sa zapojiť do rozmanitých pohybových aktivít, workshopov a hier (9.00 – 12.00 a 15.00 – 17.00). Od 10.00 do 11.00 si prítomní vychutnajú divadielko Haliganda. Popoludní sa dozvedia, ako sa žilo v praveku, ako sa lovili mamuty i ako vznikla hudba a prvé hudobné nástroje. Program o pravekom chlapcovi Totovi (16.00 – 17.00) bude plný bláznivej zábavy, improvizácie a interakcií s najmenšími. Rocková tancovačka s kapelou Halibanda odštartuje o 17.15 a zavŕši deň plný detskej radosti.

Na Terase stihnete zábavu od 16.00 do 19.00 v Átrium klube Terasa. Program odštartuje vystúpením Detský folklórny súbor Jahôdka, následne o 16.30 začne Divadielko a neposlušnom čertovi. O 17.00 hod. príde kúzelník Wolf a Sranda banda, o 18.00 vystúpi folklórny súbor Pristaše a o 18.30 hod. to rozpáli diskotéka s Usmievankou. Po celý čas budú pripravené aj maľovanie na tvár, detské atrakcie a letná limonáda na osvieženie.

Zdroj: Mestská časť Košice – Západ

Mestská časť Košice – Juh pripravila na 1. júna pre detičky v Športovo- zábavnom areáli Alejová modelovanie balónov, maľovanie na tvár, megabubliny, burzu kníh, lodičky i skákacie hrady. To všetko od 15.00 do 19.30 hod. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie presúva na 8. júna.

Deň detí pripravuje aj detské centrum Terasáčik na Laboreckej 2. Od 9.30 do 14.00 s detičkami postupne stihnete vystúpenie zoskupenia Slovenské detské pesničky s Michalom Kentošom, maľovanie na tvár, skákací hrad, tetovanie, súťaž o najkrajší pieskový koláčik, zábavné hry, vitamínovú dobrotu i zmrzlinové osvieženie.

  • 3. júna – piatok

Od 15.00 štartuje Deň detí na KVP v Drocárovom parku medzi ulicami  Dénešova, Stierova a Wurmova.

Metská časť Košice – Staré Mesto pozýva na podujatie pre najmenších na Kuzmányho sídlisku pred OC Tip-Top o 14.00 hod. Pripravený bude vláčik kováča Vepiho, UsmievAnka, cirkus Mavakanza, sokoliari zo skupiny Horus, psí tanečníci, hasiči a policajti, športové atrakcie, šľapacie autíčka a maľovanie na tvár.  

  • 4. júna – sobota

V sobotu a v nedeľu vypukne v Cinemaxe v OC Optima poriadne maškrtný rozprávkový víkend s viacerými prekvapeniami. Rozprávky Encanto a Keď sa červenám budú za zvýhodnenú cenu, na deti čaká drobná maškrta i tombola.

Koliba Potoky v Košickej Belej pre deti na sobotu od 10.00 hod. pripravila tiež bohatý program. Jeho súčasťou budú bublinková šou, maskoty z Detičkova, skákacie hrady, maľovanie na tvár, guláš, DJ Sonic a príde i Labková patrola.

Deň detí v OC Galéria stihnete v sobotu od 13.00 do 18.00 hod. Pripravené sú divadielka o 14.00, 15.00 a 17.00, bublinová disco párty o 16.00, nafukovacie atrakcie, hry, súťaže, tvorivé dielne i maskoti.

Zdroj: MČ Košice – Staré mesto
  • 5. júna – nedeľa

Od 14.00 do 18.00 sa uskutoční program pre deti na Jazere. Organizátori sľubujú kopec zábavy, atrakcií, penovú šou, maľovanie na tvár, poníky a príde aj Ujo Ľubo a Wolfi a jeho Sranda banda.

Od 14.00 môžete navštíviť aj športový Deň detí pri predajni Decathlon pri Prachárni 2. Vyskúšať si môžete športy ako futbal, basketbal, lukostreľbu, forbal, badminton i fitnes s vlastnou váhou. Zbieraj „decathloňákov“ a získaj diplom!

Pridajte komentár