EAST MAG
Zdroj: Archív Index Mag

Rozhovory so startupmi: 21 Games

Pod pojmom startup si môžete predstaviť čokoľvek. Sme zvyknutí, že sa ním označujú predovšetkým technické vychytávky, nové zariadenia či aplikácie. Dnes vám však predstavíme košický startup 21 Games, ktorý nie je tradičným startupom, na aký sme zvyknutí.

21 Games je občianske združenie, ktoré vytvára herné turnaje pre milovníkov hier. Na východe Slovenska sme doposiaľ o gejmingových turnajoch zatiaľ len počuli, no 21 Games vytvorili v Košiciach skutočnú gejmerskú subkultúru, ktorá dáva možnosť rozvíjania e-sportu. 

„My hry vnímame ako prvok edukácie, často spájame hranie s niečím užitočným, aby to bola zábava, ale aby to malo aj nejaký prínos. Takže okrem budovania hráčskej komunity sa snažíme aj vychovať a podporiť mladé talenty, ktoré by v budúcnosti mohli reprezentovať Slovensko,“ vysvetľuje Samuel Parlagi z 21 Games. To však nie je všetko. Viac o aktivitách občianskeho združenia 21 Games si pozriete v priloženom videu. 

REKLAMA

Relácia vzniká v spolupráci s UVP TECHNICOM  a Innovlab Startup Centrom DT ITSO SK. Pozrite si aj ďalšie inšpiratívne časti Rozhovorov so startupmi alebo si ich pustite na svojej streamovacej službe.

Rozhovor bol realizovaný v jeseni 2021.

Simona Ďurkovič

Pridajte komentár