EAST MAG

Ako ochrániť auto pred dažďom?

Počas celého roka naše autá zažívajú rôzne výkyvy počasia. Keď sa povie ochrana pred dažďom, tak každému napadnú stierače. Ak však chcete naozaj ochrániť svoje auto pred dažďom, máme pre vás užitočné rady.

Ochrana proti vode vo vnútri auta po daždi

Azda najnepríjemnejším dôsledkom zlého počasia je vlhkosť v aute. Vysoká vlhkosť je sprevádzaná nepríjemným zápachom a môže viesť ku korózii.

REKLAMA

Na zníženie vlhkosti vo vozidle používajte gumené autorohože, ktoré neumožňujú prechod vlhkosti na podlahu. Ich výhodou je okrem ochrany podlahy aj ľahká údržba. Ak je v kabíne vlhkosť, tak pokiaľ to dovoľujú možnosti, nechajte auto stáť s otvorenými oknami.

Podobne ako v kabíne môžete chrániť podlahu aj v kufri auta. Slúžia na to vaničky do kufra, ktoré chránia interiér pred vodou a zašpinením. Gumové vane do kufra majú aj ďalšie praktické využite, keďže zabraňujú posúvaniu predmetov v kufri auta.

Zdroj foto: MODMOD / Shutterstock.com

Ochrana pred dažďom na okná auta

V daždivom počasí sa okná auta zahmlievajú. Je to spôsobené vysokou vlhkosťou. Výmena kabínového filtra pomôže riešiť problém zahmlievania okien v aute počas dažďa.

Pokiaľ sú na bočných oknách deflektory, tak je možné počas jazdy okná mierne pootvárať, aby sa vytvorila prirodzená výmena vzduchu, čím sa rýchlo odstráni hlavná príčina zahmlievania. Deflektory poskytujú aj čiastočnú ochranu skiel v prípade krupobitia a hlavne zlepšujú aerodynamiku a prúdenie vzduchu okolo okien, čo znižuje hluk v kabíne vozidla.

Použiť sa dá aj odpudzovač dažďa, ktorý zbiera vlhkosť do veľkých kvapiek, ktoré stierače rýchlo zotrú. Na bočných zrkadlách sa kvapalina valí sama od seba v dôsledku prúdu vzduchu. To všetko výrazne zlepšuje viditeľnosť na ceste.

Ako inak pripraviť auto na dážď?

Okrem kúpy rohoží, gumenej vaničky a deflektorov netreba zabúdať na revíziu auta. Zhodnoťte stav gumových tesnení na aute a nezabudnite ho ošetriť špeciálnymi antikoróznymi prostriedkami. Treba venovať osobitnú pozornosť uzavretým dutinám, pretože v dôsledku zlého vetrania sa do nich často dostáva prach, ktorý dokonale absorbuje vlhkosť.

Pridajte komentár