EAST MAG

Košice hlásia obnovenie priamych letov do Nemecka

Východné Slovensko privítalo po takmer dvojročnej pauze obnovenie priameho leteckého spojenia s Nemeckom. Letecká spoločnosť Eurowings, člen skupiny Lufthansa, sa vrátila na linku Košice – Düsseldorf na Veľký piatok 15. apríla 2022. Linka bude prevádzkovaná do konca mája 2-krát týždenne (pondelky a piatky) a od júna sa frekvencia letov zvýši na 3-krát týždenne (pribudnú nedeľné lety). Odlety sú plánované vždy v popoludňajších hodinách.

Spojenie východného Slovenska s metropolou najľudnatejšej nemeckej spolkovej krajiny Severné Porýnie – Vestfálsko prináša množstvo príležitostí pre podnikateľský sektor na oboch stranách. Taktiež výrazne približuje turistické atraktivity Košického i Prešovského samosprávneho kraja pre nemeckých cestovateľov. V neposlednom rade je výbornou správou pre početnú slovenskú komunitu žijúcu nielen priamo v Düsseldorfe, ale aj v okolitých mestách Kolín nad Rýnom, Dortmund, Essen, Wuppertal (partnerské mesto Košíc), či v neďalekom Holandsku, ktoré je veľmi dobre dostupné verejnou dopravou. 

REKLAMA

Thomas Dworschak, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice povedal: „Máme veľkú radosť z toho, že Eurowings sa vracia do Košíc na obľúbenú linku z Düsseldorfu. Spádová oblasť tohto letiska je doslova obrovská a návrat tejto linky je tak veľkým prísľubom pre rozvoj cestovného ruchu, obchodu i medzinárodnej spolupráce rôzneho druhu medzi východným Slovenskom a Severným Porýním – Vestfálskom.

Zaujímavosťou je, že linka bude prevádzkovaná nielen v Košiciach dobre známymi lietadlami typu Airbus A319 a A320, ale aj Airbusom A220, ktorý patrí medzi najmodernejšie civilné lietadlá súčasnosti. Spoločnosť Eurowings ho má prenajaté od litovskej spoločnosti Air Baltic a má kapacitu 145 sedadiel. V porovnaní s ostatnými lietadlami v rovnakej kategórii spotrebuje o 20 % menej paliva, produkuje o 50 % menej emisií oxidov dusíka a je 4-krát tichšie. Premiérovo sa v Košiciach predstavilo už na prvom lete obnovenej linky 15. apríla.

Letenky z Košíc na tretie najväčšie nemecké letisko v Düsseldorfe sú dostupné od 59,99 € (jednosmerne vrátane poplatkov a príručnej batožiny) na www.eurowings.com.

Letový poriadok letiska Košice platný od 15.4.2022:

  • Letecká spoločnosť Austrian Airlines do Viedne a ďalej v rámci ich širokej siete destinácií v Európe, USA, Kanade a Karibiku
  • Letecká spoločnosť LOT Poľské aerolínie do Varšavy a ďalej v rámci ich širokej siete destinácií v Európe, USA a Kanade
  • Letecká spoločnosť Ryanair do destinácií: Londýn Stansted, Praha, Liverpool, Dublin, Viedeň, Varšava Modlin
  • Letecká spoločnosť Wizz Air do destinácie Londýn Luton
  • Letecká spoločnosť Eurowings do destinácie Düsseldorf a ďalej v rámci širokej siete destinácií v Európe

tlačová správa

Pridajte komentár