EAST MAG

Trávite veľa času pri počítači? Poradíme vám, ako vybrať hernú stoličku!

Aj vy patríte medzi ľudí, ktorí trávia veľa času pri počítači? Bez ohľadu na to, či je to kvôli práci, alebo hraniu hier, ste na správnom mieste! V nasledujúcich riadkoch vám totiž popíšeme výhody hernej stoličky. A taktiež vám poradíme, ako si vybrať tú správnu.

Herná stolička prináša hneď niekoľko výhod. V prvom rade treba spomenúť jej zdravotnú stránku. Na takto ergonomickej stoličke si totiž neničíte chrbticu nesprávnym sedením. V zásade sa vyrába tak, aby ste mohli pri počítači bez akýchkoľvek problémov tráviť aj niekoľko hodín denne. Síce sa herné stoličky objavili na trhu len pred niekoľkými rokmi, aj napriek tomu platí, že v súčasnosti sa tešia veľkej zákazníckej popularite.

REKLAMA

Pri kúpe hernej stoličky nie je naškodu, keď si ju môžete vopred vyskúšate. Pokiaľ však takúto možnosť nemáte, využiť môžete napríklad aj online vyhľadávač Biano, ktorý vám zobrazí širokú ponuku herných stoličiek od mnohých overených predajcov. Máte tak záruku, že sa jedná o spoľahlivé e-shopy. Nehovoriac o tom, že vyhľadávanie na Biano ponúka mnoho zaujímavých filtrov, ktoré šetria nielen váš čas, ale aj vašu energiu.

Aké funkcie by mala mať herná stolička?

Herné stoličky majú skutočne veľa výhod, a to najmä kvôli tomu, že vynikajú mnohými praktickými funkciami. Mala by ich poskytovať každá vysoko kvalitná herná stolička, ktorú sa rozhodne oplatí zakúpiť. A to aj napriek tomu, že jej cena môže byť o čo si vyššia.

Nastaviteľné operadlá

Ak trávite veľa času pri počítači, pravdepodobne viete, aké dôležité je meniť polohu. Herná stolička s nastaviteľnými operadlami vám zaručí maximálny komfort pri sedení. Na základe vašej výšky si môžete polohovať aj bedrové opierky, a tiež aj operadlo.

Praktický tip: Pri nastavovaní výšky operadiel na hernej stoličke by ste mali myslieť aj na pc stôl. Mali by ste sedieť v súlade so stolom. Nezabúdajte ani na to, že obrazovku je odporúčané mať vo vzdialenosti aspoň 30 cm od očí.

Zdroj obrázka: Parilov / Shutterstock.com

Kontakt chrbta so stoličkou

Herná stolička vám zabezpečí aj permanentný kontakt medzi chrbtom a stoličkou. Je to veľmi dôležité pre vašu chrbticu pri dlhodobom sedení pri počítači. Vďaka tomu vám nehrozia žiadne zdravotné problémy. Kedykoľvek máte totiž možnosť nastaviť si správny sklon sedadla.

Odolné kolieska

Ak máte doma parkety, prípadne plávaciu alebo drevenú podlahu, rozhodne sa vám zíde herná stolička s kvalitnými pogumovanými kolieskami. Dôležitý je najmä materiál, z ktorého sú vyrobené. A to z dôvodu, aby nedošlo napríklad k poškriabaniu podlahy vo vašej domácnosti.

Odvádzanie vlhkosti

Odporúčame vám zakúpiť si hernú stoličku so sacími vankúšmi. Pri dlhodobom vysedávaní pri počítači je totiž dôležité pravidelné odvádzanie vlhkosti, hlavne potu. Preto sa vopred informujte o materiáloch, z ktorých je herná stolička vyrobená.

Pridajte komentár