EAST MAG

KVÍZ: Ako dobre poznáš košický hokej?

Každý Košičan v tomto čase najviac fandí hokejovému klubu HC Košice. Chalani sa dostali až do semifinále play off proti odvekému súperovi – Slovan-u Bratislava. Košických hokejistov však čaká ešte aspoň jeden zápas, aby sa dostali do finále.

Aj tieto udalosti nás inšpirovali k vytvoreniu skvelého hokejového kvízu, ktorý preverí vedomosti každého fanúšika HC Košice. Otestujte svoje znalosti o obľúbenom hokejovom tíme HC Košice.

Prvým slávnym košickým hokejistom bol Ladislav Troják. Viete, v ktorom roku sa v drese Československa tešil z titulu Majstra sveta?

Correct! Wrong!

Prvý republikový titul vybojovali hokejisti VSŽ Košice v roku 1986, keď v dramatickom piatom finále zvíťazili nad Duklou Jihlava na domácom ľade až po trestných strieľaniach. Viete, kto premenil úplne posledný košický nájazd?

Correct! Wrong!

Druhý federálny titul pridali hokejisti o dva roky neskôr. Ich súperom, ktorého porazili 3:1 na zápasy, bol vtedy vo finále tím:

Correct! Wrong!

Prvý titul v ére samostatného Slovenska získali Košice v sezóne 1994/95. Vo finále nečakane hladko zdolali víťaza základnej časti Duklu Trenčín 3:0 na zápasy. Tretí finálový duel na košickom ľade skončil vtedy výsledkom:

Correct! Wrong!

Relatívne dlho, až desať rokov, čakali potom Košičania na svoj v poradí štvrtý titul v samostatnej ére. V sezóne 2008/09 ho vybojovali proti Skalici, ktorej dres vtedy obliekal legendárny Žigo Pálffy. Šiesty duel na skalickom ľade rozhodovali až trestné strieľania a Pálffy v nich šiel trikrát proti mladému košickému brankárovi Júliusovi Hudáčkovi. Koľko gólov mu vtedy z tých troch trestných strieľaní dal?

Correct! Wrong!

Svoj zatiaľ posledný slovenský titul vybojovali hokejisti Košíc v sezóne:

Correct! Wrong!

Jedným z najlepších hokejistov košickej histórie je bezpochyby Vincent Lukáč. Viete koľko gólov dal legendárny strelec v najvyššej československej súťaži?

Correct! Wrong!

Ďalším legendárnym košickým hokejistom bol aj Igor Liba. Viete, v ktorom východoslovenskom meste začínal svoju kariéru?

Correct! Wrong!

Najviac bodov v histórii košickom drese, až 548, zaznamenal hokejista

Correct! Wrong!

Súčasný semifinálový súper Slovan Bratislava je odvekým rivalom Košičanov. Fanúšikovia určite nezabudnú na prvý semifinálový súboj tejto dvojice v sezóne 1994/95, v ktorom Košice deklasovali Slovan výsledkom

Correct! Wrong!

KVÍZ: Košice a Hokej

Čo dodať? Nevadí, urob si kvíz ešte raz a budeš mať už ako taký základ 🙂

Mohlo to byť ešte lepšie, ale vidno, že máš prehľad! 🙂

Prosto si macher!

Pridajte komentár