EAST MAG
vyhliadková veža Prešov
Foto: Mesto Prešov

V Prešove pribudla takmer 20-metrová vyhliadková veža

Začiatok turistickej sezóny bol Prešove spojený so slávnostným otvorením novej vyhliadkovej veže na Malkovskej hôrke.

„Veža na Malkovskej hôrke má výšku takmer 20 metrov a ponúka krásny výhľad, ktorý si môžete vychutnať popri prechádzke lesom. Ďakujem Klubu slovenských turistov regiónu Prešov a Šariš, ako aj Olympijskému klubu Prešov, že sme mohli spoločne otvoriť nielen turistickú sezónu, ale aj túto vežu. Verím, že sa stane vaším novým obľúbeným miestom a budete ju radi navštevovať,“ prihovorila sa Prešovčanom primátorka mesta Andrea Turčanová.

vyhliadková veža Prešov

Maximálna kapacita veže je 10 osôb. Vstup na vyhliadkovú vežu je na vlastnú zodpovednosť. Deti vo veku do 12 rokov môžu vyjsť na vyhliadkovú vežu iba so sprievodom osôb starších ako 18 rokov. Pri výstupe na vežu je nevyhnutné dávať si pozor hlavne na schodoch a na vyhliadke.

Vstup na vyhliadkovú vežu je povolený iba v prípade vhodných klimatických podmienok. V prípade zlého počasia, hlavne pri hustom daždi, silnom vetre, námraze, víchrici, krupobití, pred, v priebehu a tesne po búrke, pri hustej hmle, pri snehovej pokrývke podláh, schodiska a samotnej vyhliadkovej plošiny, je vstup na vyhliadkovú vežu zakázaný.

Stavebné práce realizovala spoločnosť Metrostav Slovakia, a.s. Celkové náklady boli podľa zmluvy o dielo v objeme 148 747,36 eur. Projekt bol podporený z rozpočtu Prešovského samosprávneho kraja v rámci Výzvy pre región 2019 sumou 43 350 eur.

Technické údaje:

  • Zastavaná plocha – 65,38 m 2
  • Celková výška – 19,55 m
  • Najvyššia podlaha – 15,17 m
  • Podlaha 1 NP  +-0,00 – 480,12 m. n. m. Bpv

tlačová správa

Pridajte komentár