EAST MAG
vyber obruciek

Svadobné obrúčky dokážu poriadne potrápiť. Nemusí to však byť pravidlom

Váš Deň D sa nezadržateľne blíži? Podarilo sa vám rezervovať si ten najúžasnejší priestor, zvoliť najdelikátnejšie menu a nevestičke sa pri pohľade na svadobné šaty lesknú oči? Stačí už len kúpiť tie pravé svadobné obrúčky? A práve tu môže nastať problém. Je ich totiž nesmierne množstvo a zvoliť si tie naj nie je jednoduché ale nie však s našimi radami.

Prvotná selekcia

Nie je žiadnym tajomstvom, že svadobný trh prosperuje. Na jednej strane je to pre budúcich mladomanželov skvelé, keďže je ponuka naozaj bohatá a očarujúca. No na strane druhej sa môžete cítiť v záplave svadobných “krúžkov” stratene. Ako nájsť tie pravé svadobné obrúčky? Ako nepobehovať bezradne od jedného zlatníctva k druhému? Naša rada je celkom jednoznačná – nepanikárte! Dôležité je sadnúť si so svojou láskou a pokúste si napísať, aká je vaša predstava. Vytvorte si svoj zoznam požiadaviek. Hľadáte klasické svadobné obrúčky alebo ste skôr za čosi netradičné? Z akého zlata by mali byť? Aký máte na ne rozpočet? To všetko vám pomôže zúžiť výber z tisícov modelov na pár desiatok. A to už máte takmer vyhrané.

REKLAMA
Svadobné obrúčky

Vybrať si žlté, biele alebo ružové zlato?

Svadobné obrúčky kombinované

Pri výbere farby a materiálu sa takmer všetci zákazníci riadia výhradne len svojím vkusom. Avšak pozor! Nebude to až také jednoduché. Každý kov disponuje inými špecifickými vlastnosťami, má odlišné nároky na údržbu a podobne. Dôležitou je napríklad i skutočnosť, aký je váš zásnubný prsteň. Obrúčka by s ním totiž mala ladiť. Tiež myslite na to, že 14 a 18-karátové zlato je pevnejšie než 22-karátové, preto je vhodnejšie na každodenné nosenie. Obľúbené sú momentálne aj kombinované svadobné obrúčky, ktoré môžu byť celkom pekným kompromisom, ak ženích túži po žltom a nevesta po bielom modeli.

Zvoliť výbrus alebo lesklé svadobné obrúčky?

Svadobné obrúčky zlaté

Aby ste to zase nemali až také jednoduché, zvážiť musíte i to, či siahnete po úplne hladkých modeloch alebo sú vášmu srdcu blízke i prstene s výbrusom. Z praktického hľadiska je z pohľadu dlhodobého intenzívneho nosenia lesklý povrch menej šťastný. Ak však brúsenie nie je to pravé, čo hľadáte, existujú ešte i ďalšie možnosti. Čo takto pieskovanie alebo škrabaný povrch, pri ktorom sú ryhy akoby náhodné? Môže to pôsobiť veľmi netradične a invenčne. Aj netradičné svadobné obrúčky totiž môžu byť tou správnou voľbou. Zaujímavé sú však napríklad i obrúčky so skosenými hranami.

Luxusné svadobné obrúčky plné diamantov

Áno, svadobná obrúčka je najmä o symbolike. No kto povedal, že nemôže byť šperkom, ktorý funguje zároveň ako investícia a je natoľko skvostný, že rozžiari celý váš outfit? Diamantové svadobné obrúčky sú natoľko nádherné a luxusné, no zároveň elegantné, že si vás určite podmania svojou nádherou.

Pridajte komentár