EAST MAG

Milan Kolcun: Moja kniha je tiež prehliadkou košickej ilustrátorskej scény

Milan Kolcun je v našich končinách fenomén. Retro bicykel, lesklá bunda a milý úsmev sú len doplnkom množstva vedomostí o Košiciach, ktoré zbiera už celé desaťročia. Aktuálne sa pýši svojou v poradí už 16. knižkou, ktorá je krásna, poučná a veselá, a to nielen textovo, ale i vizuálne. Prinášame vám súťaž o knihu aj s autogramom.

súťaž o knihu
Zdroj: Facebook


Čo deň v roku, to super tip na výnimočné rande” v metropole východu. 4. júna sa môžete s touto knižkou vybrať hľadať morskú pannu, 22. septembra stopy po bosorkách, 5. októbra si zameditovať na kreslách s havlovskými srdiečkami či 16. novembra objaviť dielo zo šalovaného betónu od Mikuláša Klimčáka.

REKLAMA

Keď je štátny sviatok Kuby, pozve vás Milan do kubánskeho baru, počas Národného dňa vo Vietname do vietnamskej reštaurácie, počas dňa jeho vlastných narodenín prezradí čosi aj o vlastnej osobe. Ešte viac sa dozviete, ak vyhráte našu súťaž o jeho knihu a stanete sa odborníkom na Košice.

Rozšíri vám obzor a ostanete pri tom v papučiach

Svoje mesto, v ktorom sa narodil, Milan Kolcun miluje a je to aj cítiť. Vďaka jeho knižke si rozšírite svoj gastronomický, dejepisný či umelecký obzor bez toho, aby ste Košice opustili. Výhodou je, že väčšina jeho tipov na rande sa nachádza v exteriéri a sú grátis.

K vytvoreniu atypickej publikácie ho inšpirovala kúpa knižky o Londýne. Len čo som ju vzal do rúk, povedal som si, že urobím čosi podobné, avšak ešte lepšie. Kým tam prispel ilustráciami len jeden výtvarník, v mojej knižke ich je až dvanásť. A vylepšením je tiež veselý test košickosti v závere knižky. Verím, že v ňom dosiahnete aspoň dvadsať bodov, usmieva sa sprievodca, ktorého Potulky mestom Košice sú už dvadsať rokov neoddeliteľnou súčasťou zaujímavých aktivít v meste.

Milan Kolcun: Ďalšia kniha bude o mojom najobľúbenejšom mieste v Košiciach

Kniha ponúka 366 zaujímavých tipov na drobný výlet a ilustrátori si sami zvolili konkrétny mesiac, ku ktorému majú najvrúcnejší vzťah. Naozaj by bola škoda nevyužiť, že tu máme toľko talentov. V rámci jedného projektu sa stretli výtvarníci, ktorí by sa možno takto spolu nikdy nestretli. Je to teda zároveň aj prehliadka našej mladej výtvarnej ilustrátorskej scény.

súťaž Milan Kolcun Košice
Zdroj: Facebook


Atypický sprievodca po Košiciach dal Milanovi Kolcunovi zabrať natoľko, že najbližšie dva roky o ďalšej knižke neuvažuje. Nápadov však nosí v hlave neúrekom a už dnes presne vie, o čom bude písať najbližšie. Je to miesto, ktoré je v celom meste jeho úplne najobľúbenejšie – Dóm sv. Alžbety. Opäť by to mala byť trošku iná knižka, ako bežný suchopárny výpočet historických udalostí viažucich sa k tejto nádhernej budove, dodáva Milan Kolcun, od ktorého sme sa snažil vymámiť, kam by svoju lásku zobral v prvom rade na rande on sám. Avšak zahmlieval. Závisí to od počasia, aj od ročného obdobia a človek by mal poznať svoju partnerku či partnera, takže aj podľa toho, aby sa mu ulahodilo. Jeho obľúbeným miestom je však lúka plná poniklecov nad Podhradovou ulicou.


Túžite po tejto knižke, ktorú veru v kníhkupectvách nenájdete, keďže si ju Milan Kolcun predáva sám? Poteší vás aj jeho autogram? Zapojte sa do našej súťaže na facebookovej stránke Indexmag.sk, odpovedajte na otázku a ste v hre.

komentáre 3